bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Veteráni či Gardiner s Huttonem. To nejlepší, co zbylo na trhu volných hráčů

14. července 2019, 19:05

Matěj Hodoval

Ty úplně největší ryby z trhu s volnými hráči jsou již pryč, stále však je možnost posílit o velmi zajímavá jména. K dispozici jsou především zkušení matadoři v čele s Thorntonem a Marleauem. Kam zamíří v nadcházející sezoně?

Joe Thornton

Vousáč, který 2. července oslavil kulaté čtyřicáté narozeniny zažívá po dlouhé době léto, kdy nemusí řešit léčbu zranění. Kanadský veterán zaznamenal v uplynulé sezoně 51 kanadských bodů za 73 duelů v základní části, dalších deset bodů posbíral v devatenácti duelech play-off.

Pakliže se Jumbo Joe rozhodne pokračovat ve své už tak velmi bohaté kariéře, bylo by velkým překvapením, kdyby se tomu stalo mimo San Jose. „Jsem Žralok,“ řekl v posezonním rozhovoru, když padla otázka na jeho budoucnost.

Patrick Marleau

Od Thorntona nepůjdeme příliš daleko, dostáváme se totiž k jeho bývalému spoluhráči Patricku Marleauovi. Devětatřicetiletý Kanaďan byl na konci června vyměněn z Toronta do Caroliny, načež ho Hurricanes vykoupili ze smlouvy.

Právě tento krok dodává reálné podklady pro návrat do velmi známého prostředí. Marleau se netají tím, že by si za Sharks znovu rád zahrál. Před odchodem k Maple Leafs byl součástí kalifornské organizace dlouhých devatenáct sezon a stále vede historické tabulky klubu v počtu odehraných zápasů (1493), vstřelených branek (508) a kanadských bodů (1082).

Justin Williams

Rodák z Cobourgu se v těchto dnech rozhoduje o své budoucnosti, mezi možné varianty patří také konec kariéry.

Williams patřil v minulé sezoně mezi hlavní tváře týmu z Raleigh. Jako kapitán dovedl Carolinu až do konferenčního finále. Sedmatřicetiletý útočník odehrál podruhé v řadě všech dvaaosmdesát duelů v základní části, během nichž nastřílel 23 gólů a přidal 30 asistencí. V patnácti utkáních vyřazovacích bojů pak nasbíral dohromady sedm bodů (4+3).

Další veteráni

Méně vydařené ročníky mají za sebou dva zkušení volní hokejisté – brankář Cam Ward a obránce Dion Phaneuf.

Ward si poprvé v kariéře vyzkoušel, jaké to je chytat v jiném dresu, než v tom s logem Hurricanes na hrudi. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2006 naskočil za Chicago do třiatřiceti zápasů a poprvé za posledních šest let skončil s úspěšností zákroků pod 90 % (89,7 %).

To Phaneuf nezažívá své nejlepší momenty již delší dobu, ovšem v uplynulém ročníku to bylo obzvlášť velké trápení. Čtyřiatřicetiletý obránce byl po sezoně, kdy skončil v tabulce pravdy na -21 bodech, vykoupen ze smlouvy.

Jake Gardiner

Pravděpodobně to nejzvučnější jméno, které na trhu zbylo. Gardinerovi je devětadvacet let, v National Hockey League odehrál už osm sezon a ačkoliv se potýkal se zraněním v oblasti zad, novému zaměstnavateli se může hodit do prvních dvou obranných dvojic či na přesilové hry.

Gardiner kvůli situaci pod platovým stropem nebude moci zůstat v Torontu, které na jeho místo přivedlo Tysona Barrieho a Codyho Ceciho.

Ben Hutton

Když se vedení Kosatek z Vancouveru rozhodlo nenabídnout Benu Huttonovi nabídku pro chráněného volného hráče, bylo mnoho odborníku překvapeno. Právě z tohoto důvodu se tedy nakonec stal mladý zadák 1. července neomezeným volným hráčem.

Šestadvacetiletý obránce má za sebou čtvrtý rok mezi hokejovou elitou. Za Vancouver nastoupil k devětašedesáti utkáním a nasbíral dvacet kanadských bodů (5+15). Ve statistice +/- skončil s 23 zápornými body. Za Huttona jeho nadcházející zaměstnavatel nezaplatí mnoho, nicméně stále z něj může mít velice kvalitní a perspektivní tvář do zadních řad.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.