BK MLADÁ BOLESLAV

Přesvědčily mě rozhovory s Radimem Vrbatou, říká Martin Ševc

14. 7. 2019
Autor: Michal Konvalina

M l. B o l. – Jednou z posil Bruslařského klubu se po konci uplynulé sezony stal obránce Martin Ševc. Zkušený zadák přestoupil do Boleslavi z konkurenčního Liberce. V rozhovoru popsal, co ho přesvědčilo ke změně týmu, dále hovořil i o průběhu přípravy nebo o začátku mezi novými spoluhráči. Těm by svými zkušenostmi měl pomoci k dalšímu růstu, ale uvědomuje si, že nejdůležitější je, aby sám podával dobré výkony. "Musím hlavně podávat kvalitní výkony sám, abych mohl ostatním klukům něco říkat," prohlásil o své roli "učitele mladších".

Jak se rodil váš přestup do Boleslavi?

Párkrát jsme se potkali s Radimem Vrbatou, který mi řekl nějaké vize. Bylo to takové déja vu toho, co jsem řešil s Filipem Pešánem v Liberci. Boleslav je pro mě navíc mnohem blíž k domovu.

Sledoval jste reakce na to, že přestupujete k rivalovi?

Abych řekl pravdu, tak tohle jsem vůbec neřešil. Byl jsem pevně rozhodnutý, že chci. Přesvědčily mě k tomu ty rozhovory s Radimem Vrbatou.

Znal jste předtím někoho z Boleslavi i blíž než jen jako soupeře?

Hrál jsem s Kubou Klepišem, i další hráče už jsem potkal. Třeba s Vondrcem (Michal Vondrka - pozn. red,) jsme spolu byli v reprezentaci. Pár kluků určitě znám, i když ty mladší moc ne. Ještě znám i Oldu Kopeckého, kustoda. Kromě toho jsem taky hrával s Pavlem Paterou.

Jak jste dřív bral Boleslav?

Vnímal jsem je jako bruslivého a nepříjemného soupeře.

Nebojíte se toho, jak vás přijmou boleslavští fanoušci?

Myslím si, že to závisí na výkonech, jaké budu podávat. Když budu podávat dobré výkony, tak si myslím, že mě přijmou dobře.

Jak zatím probíhá vaše příprava?

Připravuji se individuálně a v přípravě stále jsem, protože jsem s ní začínal později kvůli tomu, že jsem pozdě končil minulou sezonu. Tenhle individuální režim už mám pár posledních let.

Jaké máte plány na nejbližší dny a týdny?

Teď jsem s rodinou v Tatrách, kde je to pro mě trošku dovolená plus trošku ta příprava. Děti mají prázdniny, ale žádnou zahraniční dovolenou neplánujeme. Možná na konci července pojedeme zase na Slovensko, na pár dní se podívat k jezeru.

Těšíte se na start přípravy na ledě?

Samozřejmě se na to těším, těším se na spoluhráče. Uvidíme, jak mě přijmou.

Jaký dojem na vás udělali spoluhráči?

Zatím jsme se nestihli vyloženě poznat, ale spoustu kluků znám, jak už jsem říkal. Beru to zatím pozitivně, tým vypadá na papíře dobře. Bude jenom na nás, abychom to přenesli na led a do sezony.

Berete tu roli „učitele mladších hráčů“?

Vzhledem k věku a tomu, co už mám za sebou, by to tak mělo být. Na druhou stranu ale musím hlavně podávat kvalitní výkony sám, abych mohl ostatním klukům něco říkat.

Jaké si kladete cíle do nadcházející sezony?

Osobní už si moc nekladu, je to spíš o týmové hře. Hlavní je dostat se do play off. Jak se říká, to už je úplně jiná soutěž. Uvidíme, co se bude dít, pokud se tam dostaneme.

Děkujeme za rozhovor.