Ztráta kapitána? Guardiolův tým pro nás bude lehčím soupeřem, domnívají se legendy United

Ztráta kapitána? Guardiolův tým pro nás bude lehčím soupeřem, domnívají se legendy United

Manchester City vyhrál dvakrát v řadě Premier League a bude letos útočit na zlatý hattrick. V poslední sezóně se tabulkově vytratila městská rivalita s Rudými ďábly, Mourinhův a Solskjaerův tým na ten Guardiolův zaostal o těžko uvěřitelných dvaatřicet bodů. To se musí změnit, má-li Manchester United velké ambice.

Guardiola během tří let v Premier League soutěž dvakrát vyhrál, letos ale velmi těsně pouze o bod před Liverpoolem, který ovšem pro změnu ovládl Ligu mistrů. Očekává se, že i příští rok bude Premier League hlavně souboj Liverpoolu a Manchesteru City o titul s tím, že Tottenham, Chelsea, Manchester United a Arsenal poperou o dvě místenky v Lize mistrů. Tak jako letos.

Pochopitelně ale všech šest týmů má ambice na titul. Včetně rozladěného Manchesteru United, který v polovině sezóny vyměnil trenéra, tým má opustit kostra týmu v podobě Paula Pogby a pravděpodobný je i odchod ofenzivního dua Alexis Sanchéz - Romelu Lukaku. Rudí ďáblové ale věří v lepší zítřky.

I Citizens ovšem utrpěli velkou ztrátu. Tým opustil dlouholetý kapitán a stoper Vincent Kompany. Právě on by mohl být důvodem pro pokles výkonů mužstva Citizens. Alespoň v to věří dvě legendy týmu Denis Irwin a Bryan Robson.

"Vždy je tu šance, abychom dohnali vítěze. Záleží, jak se podaří Citizens nahradit Kompanyho. Je to pro ně velká ztráta," prozradil Robson. "Jsou ohromně silní, ale Rudí ďáblové je mohou dohnat," věří. "Měli skvělé sezóny, ale Kompanyho bude velmi těžké nahradit," domnívá se pak Irwin.