Wizz Air UK začne létat do Ruska

14.07.2019 - Evropa



Britská pobočka nízkonákladové aerolinie Wizz Air začne na podzim létat do Ruska. Společnost Wizz Air UK oznámila otevření hned dvou linek. Ze své základny na londýnském letišti Luton bude od 1. října 2019 létat denně na moskevské Vnukovo a do Petrohradu. Linka do Moskvy bude z Lutonu odlétat každý den v 6:50 s příletem do Moskvy v 13:35. Linka do Petrohradu je pak koncipována jako noční s odletem z Lutonu ve 22:25 a příletem na petrohradské letiště Pulkovo ve 4:50.

Airbus A320 společnosti Wizz Air UK na londýnském letišti Luton (foto: Mike Burdett/Wikimedia Commons - CC BY-SA 2.0)

Wizz Air UK bude jedinou nízkonákladovou aerolinií, která bude létat mezi Londýnem a Moskvou a Petrohradem. V současnosti létají mezi britskou a ruskou metropolí společnosti Aeroflot a British Airways. Nově začne koncem října létat na londýnský Stansted z moskevského letiště Žukovskij společnost Ural Airlines. Mezi Londýnem a Petrohradem nyní létají British Airways a Rossiya Airlines. British Airlines však k 3. říjnu svou linku z Gatwicku do Petrohradu zastavují.

Nové linky Wizz Air UK do Ruska (zdroj: Wizz Air)

Oproti tradičním dopravcům chce Wizz Air uspět především atraktivními cenami letenek. Ceny jednosměrných letenek z Moskvy do Moskvy začínají na 43,99 librách a do Petrohradu na 35,99 librách. Jedná se však o letenky v tarifu Basic zahrnující přepravu pouze malého zavazadla.

V letech 2013-15 létala mezi Londýnem a Moskvou nízkonákladová aerolinie easyJet. Společnost své lety ukončila kvůli zhoršující se ekonomické situaci v Rusku a zpřísnění pravidel pro vydávají víz pro britské občany.

Témata