Vietnam: Budhistické památky, krásné moře a dokonalý golf

Vietnam: Budhistické památky, krásné moře a dokonalý golf

Vietnam nejsou jen památky, moře a ostré jídlo. Je to i země s dokonalými golfovými hřišti a spoustou nadšených golfistů. Jedním z míst, kam za golfem vyrazit, je okolí města Nha Trang na jihu země.

Jezdí se sem za budhistickými památkami, krásnou šestikilometrovou pláží, ale především za golfem. Ten je možné hrát ve třech resortech, které jsou srovnatelné s většinou evropských nejkvalitnějších hřišť. “Nevšední je také ochota místního personálu – a to od prvního vstupu do areálu, nadstandardně se postarají o bagy, každý caddy dokáže poradit, do jakého místa kde hrát, zázemí hřišť má vysoký evropský standard,” říká Jiří Černý z Mykeny Travel. Není se čemu divit, protože Vietnamci, i ti žijící v Česku, jsou nadšení a výborní golfisté.

Je to ale trochu jiný golf – často se hraje prakticky na pláži, hřiště jsou zajímavě postavená a uspokojí i nejnáročnějšího golfistu. “Evropská hřiště jsou docela přeplněná, tady se cítíte, jakože vám to patří. Je tu minimum lidí a jestli si tee time posunete o půl hodiny dopředu nebo dozadu, nikoho nezajímá,” dodává Černý. Doporučuje se ubytovat například v luxusním hotelu The Anam, který splňuje požadavky i nejnáročnějších zákazníků a všechna hřiště jsou odtud snadno dostupná.

KN Golf Links

První z golfových hřišť KN Golf Links se pyšní titulem nejlepší asijské hřiště roku 2018 a je podobné skotským a irským linksům. A není to jen proto, že osmnáctijamkové hřiště leží přímo u moře. Projektoval ho totiž jeden z nejslavnějších hráčů historie Greg Norman. Jeho otisk je tu znát na každém kroku, jedná se o mimořádně zajímavé a těžké hřiště s mnoha hlubokými bunkery a jezerem.

Vinpearl Golf

Další a nejhezčí golfovou zastávkou v okolí města Nga Trang je osmáctijamkové hřiště Vinpearl Golf ležící na ostrůvku, kam je nutné dojet lodí. Jedná se o desetiminutovou plavbu, už i ta je ale velkým zážitkem. Při příchodu k lodi navíc posádka odebere bagy, o které se nemusíte starat až do začátku hry.

Zdejší komplex bývá nazýván „tropickým rájem“. Atrakcí je i možnost přepravy lanovkou, která je nejdelší lanovkou spojující ostrov a pevninu na světě. I tady se hraje v krásném prostředí – v údolíčku nedaleko pláže a hřiště je výzvou pro nadšené golfisty. Hra je tu hodně složitá, nejen kvůli obtížnosti hřiště, často zde fouká I vítr.

Diamond Bay Golf

Tolik vody se jen tak někde nevidí, musí napadnout každého, kdo vstoupí na green golfového hřiště Diamond Bay Golf. Osmnáctijamkové country hřiště leží nejblíže Nha Trangu u pláže Nhu Tien, je hodně obtížné a hráčsky zajímavé. „Pokud se sem budete vracet podruhé, bude nutné dokoupit míčky,“ směje se Černý.

Hřiště má unikátní scenérii. Obklopují ho hory a moře, vodní plochy, cestičky lemují palmy. A protíná ho řeka, která golfisty provází téměř na všech jamkách. Je to nezapomenutelný zážitek. Dokonalý servis poskytuje třípodlažní zázemí klubu s restaurací, barem a výhledem na golfové hřiště.

Připravila: Michaela Bučková

(Visited 412 times, 1 visits today)