Hlavní obsah

BraAgas mají nové video a z Německa míří na ostravské Crossroads

Právo, jaš, kul

Nové video dámské kapely BraAgas je druhým singlem z alba O ptácích a rybách. Skupina zveřejňuje klip na skladbu Janek můj po návratu z úspěšného koncertu na festivalu v německém Rudolstadtu. Nyní míří do Ostravy, kde zahraje v rámci mezinárodní hudební konference Crossroads.

Nový klip skupiny BraAgas.Video: Indies Scope

 
Článek

Videoklip Janek můj je druhým videoklipem kapely a záměrně představuje kapelu v jiném světle než předchozí video. „Chtěli jsme kontrast k depresivnímu a černobílému Brodil Janík koně, který jsme natočili minulý rok,“ sděluje vedoucí souboru Kateřina Göttlichová.

„Za kamerou stál opět náš dvorní fotograf a kameraman Pavel Horák. V tandemu s Davidem Göttlichem coby režisérem. A tak se nám podařilo ve velmi krátkém čase natočit opravdu uvolněný a pohodový klip,“ dodává.

Foto: Pavel Horák

Kapela BraAgas.

BraAgas mají za sebou úspěšné a hektické období. Zatím poslední vydané album O ptácích a rybách (2018) znamenalo pro kapelu velkou změnu. Po mnoha letech, kdy se soustředila na folklor vzdálenějších krajů, se zaměřila na lidové písně z Moravy. Deska nezůstala bez povšimnutí, dostala se až na třetí příčku celoevropské hitparády WMCE.

Letošní sezonu odstartoval festival TFF Rudolstadt, kde BraAgas reprezentovali Českou republiku ve výběru EBU Folk Festivalu. „Rudolstadt je zcela jedinečný a výjimečný festival. Když hrajeme v Německu, bývá to většinou na menších festivalech, případně v rámci historicky laděných slavností, což je úplně něco jiného. Na tak velkém festivalu, který je zaměřen na world-music, jsme hráli v Německu poprvé a byl to skvělý zážitek. Navíc za léta hraní v Německu máme tam už řadu fanoušků a bylo velmi milé, že přišli i na náš koncert na festivalu. Hodně lidí znalo i celé texty starších písní a zpívali s námi,“ říká Kateřina Göttlichová.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám