„S velkým potěšením vítám do našeho kádru další zvučnou posilu. Adam Polášek se netajil tím, že by se jednou do Sparty rád vrátil. Je v nejlepším hokejovém věku, dohodli jsme se, že mu nebudeme bránit v případném odchodu do zahraničí, přesto jsme moc rádi, že si nyní po návratu z Kontinentální ligy zvolil Spartu,“ říká generální ředitelka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Rasmus Ristolainen (vlevo)
Nelichotivý rekord. Hokejistu z NHL vyšla rychlá jízda na tři miliony

O příchodu Adama Poláška do Sparty se spekulovalo delší dobu, jednání se však protahovala kvůli možnosti zahraničního angažmá. Ani to prozatím není zcela vyloučené. „Domluvili jsme se na roční smlouvě s možností odchodu do zahraničí, kde by si Adam ve svém věku ještě rád zahrál. Momentálně ale nemá na stole žádnou lákavou nabídku, ač je to prvotřídní reprezentační obránce. Těžko můžeme konkurovat nabídkám z KHL, která je po NHL pro hráče finančně nejzajímavější,“ vítá novou posilu sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

„Jsme strašně rádi, že mají bývalí sparťané hrající v zahraničí opět chuť vracet se do svého klubu. I když se může stát, že hráč před lednovým koncem přestupního období bude chtít odejít. Vedeme spolu otevřený dialog a jsme připraveni v případě potřeby najít za Adama do konce přestupního období adekvátní náhradu,“ ubezpečuje Hlinka, který sám strávil s Poláškem ve sparťanském dresu tři sezony. Sportovní manažer nevidí v obraně Sparty velké nedostatky, naopak. „Obrana loni fungovala výborně. Můžeme se v ní spolehnout na zkušené hráče i hokejisty s velkým potenciálem. O příležitost si nově říkají i mladíci Martin Jandus a Vojtěch Zeleňák, kteří se poperou o pozici mezi stálými obránci,“ dodává Hlinka v tiskové zprávě.

Václav Nedomanský
Pocta české legendě. Nedomanský bude uveden do hokejové Síně slávy