It’s OK: walkman znovu ožívá

It’s OK: walkman znovu ožívá

Na Kickstarteru se objevil nový projekt. Jedná se o nostalgii v oblasti hudby. V Hongkongu byl vytvořen legendární Walkman, který disponuje připojením bluetooth. Po 4o ti letech o něj veřejnost projevila zájem a jeho výrobu podporují na Kickstarteru. 

Retro styl je něco, čemu je v dnešní době více než přáno. Retro moda zasáhla dnešní generace, které jsou po dalších výrobcích lačné. Nyní prahnou po kazetovém přehrávači, který byl průlomovým vynálezem v oblasti hudebních přehrávačů. Lidé si najednou díky firmě Sony a jejich výrobku Walkman, mohli poslouchat hudbu při chůzi. Přehrávač nedisponoval kabelovým nabíjením, ale vkládaly se do něj tužkové baterie, stejně jako do tohoto. Firma Sony prodala přes sto milionů kusů Walkmanů. Tento rok bude mít Walkman 40. výročí. A právě proto se hongkongský Ninm Lab rozhodli Walkman znovu vyrobit.

Snímek obrazovky 2019-07-15 v 15.51.24

Nový Walkman se bude jmenovat It’s OK. Přestože je Walkman vybavený Bluetooth 5.0, je založený na přehrávání hudebních kazet. Walkman pak můžete napojit buď na reproduktory nebo pomocí jacku do sluchátek. Na Kickstarteru byl cíl vybrat 13 tisíc dolarů. Nicméně je vidět, že poptávka je obrovská – vybralo se 45 tisíc dolarů. První šťastlivci by si měli užívat poslech hudby postaru už do konce tohoto roku. V nabídce budou 3 barevná provedení – růžová, modrá a bílá. Prodávat se pak bude v přepočtu za 1 700 korun.

Zdroj, foto: kickstarter.com

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru