15.07.2019
Jan Hrabal

Hráči A týmu měří srdeční variabilitu pomocí nástroje mySASY

PARDUBICE — Nové moderní analytické nástroje pro tréninkové procesy mohou využívat trenéři A týmu Dynama. Pardubický hokejový klub nově spolupracuje se společností mySASY, která nabízí unikátní využití laboratorní diagnostické metody – spektrální analýzy variability srdeční frekvence – v oblasti péče o zdraví, aktivního životního stylu, tréninkové zátěže a sportu.

Klub má prozatím domluvenou spolupráci na celou sezonu. „Jsem přesvědčený, že nám získaná data pomohou k efektivnímu tréninkovému procesu,“ upřesnil generální ředitel klubu Martin Sýkora.

Seznámení hráčů se systémem proběhlo po skončení pondělní tréninkové jednotky za dohledu trenérů. „mySasy přináší trenérům nové informace pro optimalizaci tréninkových procesů. Naše aplikace měří reakci organismu na předcházející den a umožňuje tak sledovat dopad celého tréninkového bloku včetně regenerace (spánek). Ráno se jednoduše změříte a zjistíte, jak celý včerejší tréninkový blok působil na váš organismus. Zkrátka získáte zpětnou vazbu po provedené tréninkové zátěži a informaci díky níž lze efektivněji koncipovat následující trénink,“ řekl provozní a obchodní manažer společnosti Pavel Mráz.

Trenéři tak získávají cenný nástroj, který jim denně přináší podrobné reporty o aktuálním stavu připravenosti svěřenců. „Trenér vidí po přihlášení do systému výsledky okamžitě u všech hráčů a může s nimi pracovat. Spolupracujeme s profesionálními kluby tak, aby trenér měl od nás podporu a navnímal všechny získané výsledky pro svou práci,“ poznamenal Pavel Mráz.

Dynamo tak rozšiřuje katalog uživatelů, mezi které patří úspěšní individuální i týmoví sportovci. „Spolupracujeme s více hokejovými kluby, nicméně vedení Pardubic od počátku vystupovalo aktivně a se zájmem o moderní trendy. Zájem generálního ředitele i trenérů je velký, to nás těší,“ doplnil Pavel Mráz.

„Jsem zastáncem používání nejnovějších dostupných prostředků, které zlepší tréninkový proces, v kombinaci s tradiční tvrdou prací, bez které se v ledním hokeji neobejdeme. Rád využiji získaná data pro další zefektivnění tréninků a těším se na spolupráci,“ uvedl hlavní trenér Ladislav Lubina.

Veškeré informace o společnosti mySASY naleznete na www.mysasy.com.