Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Smutný osud benjamínka z Pitavalu: Michala Peška (†53) zabila rakovina. Umíral slepý, napsal i scénář k pohřbu

Michal Pešek měl bouřlivý život.
Zdroj: se souhlasem ČT/Jaromír Komárek, Profimedia.cz
+ Další 3 fotografie
VZPOMÍNKA

Když se objevil v záběru seriálu Malý pitaval z velkého města, všichni diváci se usmívali. Michal Pešek (†53), který hrál nejmladšího člena týmu vyšetřovatelů Jiříčka Otradovce, měl totiž nakažlivé nadšení do práce a zápalem pro práci dojímal. Osud herce bohužel už tak veselý nebyl.

Bývalý herec, kterého si diváci mohou pamatovat také ze seriálu Zkoušky z dospělosti, měl poměrně bouřlivý život. Do roku 1989 hrál jako o závod, a aby také ne, měl nesporný talent. Po sametové revoluci ale tuhle profesi pověsil na hřebík a bezhlavě se vrhl do světa nových možností. Nejdříve byl poslancem za Občanské fórum, pak se začal zajímat i o podnikání. Vlastnil rockový klub a také reklamní společnost.

Do politiky se vrátil na konci devadesátých let jako poradce bývalého ministra financí Ivo Svobody (ten skončil ve vězení), působil taky po boku Jana Vávry, zástupce americké společnosti CME, když jí Vladimír Železný před nosem vyfoukl televizi Nova.

Bohatství

V posledních letech života Michal Pešek pobýval v Nizozemsku a věnoval se finančnictví a developerské činnosti, podle všeho ale ne úplně úspěšně. Na webu se dokonce objevily zprávy, že ho kvůli finančním machinacím měla hledat policie, to se však ale nepodařilo nikdy potvrdit.

Na veřejnosti se možná naposledy objevil dva roky před svou smrtí, když přišel na pohřeb svému spolužáku Vladimíru Dlouhému (†52). Jinak studoval například i s herečkou Zlatou Adamovskou nebo Veronikou Freimanovou

Podle kamarádů vlastnil dvě ferrari a nežilo se mu špatně. A taky rád zašel do casina, kde byl schopný hodně vyhrát i dost ztratit. A udržoval výborné vztahy se svými dvěma dospělými dětmi, dcerou a synem.

Krutá smrt

S rakovinou plic bojoval rok a půl. Lékaři mu radili, ať si nechá postiženou plíci odebrat, to ale odmítl, a tak se doktoři rozhodli pro zapouzdření nádoru. To na čas fungovalo. Místo, aby po chemoterapiích hubl, přibíral. A i když už měl skoro na celé hlavě pleš, zázračně mu rostly vlasy. Měsíc po ukončení léčby složil státnice na vysoké škole a obhájil bakalářskou práci.

Jeho stav se ale bohužel postupně zhoršoval a poslední tři měsíce života už trávil skoro výhradně na lůžku.

„Michal měl ke konci života metastázy úplně všude. Byly i na mozku. Bohužel skončil na invalidním vozíku,“ svěřila se Aha! v roce 2012 Veronika Žilková.

Poslední slova

Do poslední chvíle se o něj starala přítelkyně Martina. Společně žili v Nizozemsku, když se ale Michal rozhodl, že na onen svět chce odejít v rodné zemi, přestěhovali se zpátky.

„V posledních dnech řekl: ‚Miluji život, miluji osud…‘ Zemřel doma, obklopen těmi, co ho měli rádi,“ prozradila podle Blesku jeho zdrcená přítelkyně na pohřbu, který se odehrál přesně podle scénáře, který si napsal sám zesnulý.

Podle jeho lásky během léčby bohužel i oslepl, což ho jako milovníka krásy zdrtilo. Zrak se mu sice postupně vracel, ale k vyléčení už nedošlo.

Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy