„I když je to krok možná nepopulární, přesto má podporu u velké části obyvatel města. Areál je nákladně zrekonstruovaný a byla by chyba dopustit jeho devastaci,“ říká starosta Jan Konvalinka.

Stejně jako část veřejnosti diskutující o tomto tématu mimo jiné na sociálních sítích si myslí, že zavedením byť jen symbolického vstupného by byly právě odrazeny osoby, které na Nový rybník chodí jen za účelem páchání výtržností a vandalismu.

 „Možností provedení zpoplatnění je vícero. Lze uvažovat i o zvýhodněných „kartičkách“ pro maminky s dětmi či pro seniory. Vstupným rozhodně nechceme slušné lidi odradit od užívání místa, které je pro ně ve městě vybudováno,“ uvádí Konvalinka možné varianty, jak vstupné na Nový rybník v budoucnu řešit.

Bohatý program nabídl zajímavé atrakce pro děti i dospělé.
Na návštěvníky Přehrady festu čekal víkend plný aktivit a zážitků

Ovšem pouze část návštěvníků do areálu chodí pouze kvůli koupání. Existuje také poměrně velká část lidí, která v něm sportuje a například in-line dráha vede i mino areál koupaliště, chodí tam také maminky s dětmi na různá hřiště a podobně.

Pro tyto návštěvníky by město zřejmě také muselo zavést různé vysoké vstupné, což je do jisté míry složité. Existují i další překážky, proč k zpoplatnění areálu v letošním roce nedojde.

„Se zavedením vstupného se pojí i nutnost oplocení areálu a zvýšení vnitřní kontroly prostřednictvím bezpečnostní služby. V této letní sezóně ke zpoplatnění nedojde,“dodává na závěr příbramský starosta Jan Konvalinka.

Bistro na Novém rybníku zahájilo s ročním zpožděním svůj provoz.
Bistro na Novém rybníku je v provozu