Hlavní obsah

Žofie z Mydy Rabycad je noční pták. A má první sólo klip

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žofie Dares (Dařbujánová) z kapely Mydy Rabycad přišla s příjemným klipem k songu Too Much. V něm se stylizuje do role mladé rozjeté „pařmenky“, která doma uvažuje o svém životním stylu.

Klip Too Much od Žofie Dares Video: archiv umělkyně

 
Článek

Klip Too Much k písni z alba High on Being vyrobili v dílně Ikym.cz (Mikuláš “Ikym” Pejcha, Daniel Novák a Dragiša Pelemiš). Žofie v něm se skleničkou vína v ruce uvažuje, jestli nepije trochu moc. Klip je je pečlivě stylizovaný a chce budit i dojem naivity.

Píseň Too Much kombinuje popovější refrén a místy skoro soulové nálady s trochu agresivnějšími programovanými bicími a zlověstným zvukem syntezátorů. Ve výsledku zní jako příjemně vyvážený nezávislý popík s určitým smyslem pro chytlavost, i když ne za každou cenu. O produkci se postarali Tomáš Konůpka a Nèro Scartch, kteří s umělkyní spolupracují v elektropopové skupině Mydy Rabycad.

Foto: Smart Communication

Zpěvačka Žofie Dařbujánová

„Naše pouto je opravdu těsné. Dokážu si představit nahrávání s někým jiným, ale tahle deska je pro mě hodně zásadní a velmi osobní. Proto jsem na ní chtěla dělat s těmi, co mi jsou opravdu nejbližší. Pracovat s kluky je čistá radost,“ vysvětluje temperamentní Žofie Dares.

Název desky High On Being vychází z textu písně Garden Of Eden, na které se podílel uznávaný český pianista a skladatel Ondřej Pivec. „Nejen že Ondra do písně nahrál hammondky, ale taky nás spojil s brooklynským gospelovým sborem vedeným Stephanie Fisher, který je v písničce Garden Of Eden slyšet, a to je teda moje velká srdcovka,“ pochvaluje si Dařbujánová. K výsledné podobě desky přispěl také kytarista a stálý host Mydy Rabycad Ondřej Slánský nebo violoncellistka Barbora Holá, Žofiina dlouholetá kamarádka a bývalá spolužačka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám