O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

V první polovině letošního roku Čína trvale zlepšovala strukturu investic do zahraničí
2019-07-16 20:37:13 cri

Čínské ministerstvo obchodu zveřejnilo 16. července údaje, které ukazují, že v období od ledna do června Čína investovala do zahraničí 346,8 miliardy čínských yuanů, což se meziročně zvýšilo o 0,1 %. Úředník čínského ministerstva obchodu řekl, že Čína aktivně podporuje investiční spolupráci se zeměmi v rámci Pásma a stezky.

Zástupce ředitele oddělení pro spolupráci se zahraničím při čínském ministerstvu obchodu Han Yong (Chan Jung) uvedl, že v první polovině letošního roku se stabilně rozvíjela spolupráce týkající se čínských investic do zahraničí a struktura investic do zahraničí se neustále zlepšovala.

„Od ledna do června investice do zahraničí hlavně směřovaly do leasingových a obchodních služeb, výroby, velkoobchodu, maloobchodu, těžby a informatiky. V oblasti nemovitostí, sportu a zábavy nedošlo k žádnému novému investičnímu projektu."

Tento úředník dále informoval o tom, že v první polovině letošního roku tvořily nové čínské investice do 51 zemí a oblastí v rámci Pásma a stezky 12,6 % všech čínských investic do zahraničí v tomto období.

Čína podle zprávy v uplynulých letech upevnila kontrolu investic do zahraničí a už dlouho nedošlo k žádnému případu nezákonného investování.

Han Yong dále řekl, že v první polovině letošního roku Čína přijala mnoho velkých projektů, které pomáhají při rozvoji těchto míst. Dále poukázal na to, že ohledně modelu spolupráce se stabilně rozvíjel nadnárodní nákup podniků.

Bruno

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China