InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lenka Šatavová opět první! Po Harrachovce ovládla i Jordán

Hlavní závod okolo Jordánu na 5 km se obešel bez vytrvalého deště. Na start se vydalo 55 běžců a běžkyň. Uprostřed s číslem 90 absolutní vítěz Rudolf Jánošík. , Autor: Josef Janda

Hlavní závod okolo Jordánu na 5 km se obešel bez vytrvalého deště. Na start se vydalo 55 běžců a běžkyň. Uprostřed s číslem 90 absolutní vítěz Rudolf Jánošík.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Spolek kondičních a rekreačních běžců Evy Pláničkové uspořádal v neděli 7. července šestý ročník Běhu okolo Jordánu. Na pětikilometrovou trať se vydali běžci a běžkyně rozličných věkových kategorií. Na nejúspěšnější v jednotlivých kategoriích čekaly medaile a ceny, pro ostatní byly jako vždy připraveny drobné dárky. Hlavnímu závodu předcházel také dětský běh. Na závod se sjeli běžci nejen z blízkého okolí, ale také z Českých Budějovic, Vlašimi, Prahy, Písku nebo z Liberce.

 

Mezi ženami se radovala z vítězství Lenka Šatavová z Tábora. V dubnu triumfovala už při Velikonočním běhu okolo Harrachovky, přemožitelku nenašla v čase 21:50 ani u Jordánu. Šampionka závodu nadělila celkově druhé Jitce Duškové (Triathlon Team Tábor) 46 sekund.

Absolutním vítězem celého závodu se stal Rudolf Jánošík z Vlašimi, který dosáhl cíle v čase 18:56.

Na startu se ukázal táborskému publiku také fenomenální maratonec Václav Krejsa (Bonbon Praha). Letos sedmašedesátiletý sportovec absolvoval za svůj život neuvěřitelných 439 maratonů.

Ve středečním Týdeníku Táborsko dostane slovo vítězka ženského závodu Lenka Šatavová. Svými postřehy přispěje také běžecký trenér Miroslav Zachariáš. Dále si přečtete medailové pozice jednotlivých kategorií.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace