MENU

Z Dubaje přes Barcelonu do Mexico City

Emirates zavedou novou dálkovou linku


Společnost Emirates dnes oznámila svůj plán na zavedení každodenních letů z Dubaje (DBX) na Mezinárodní letiště Mexico City (MEX). Linka povede přes španělskou Barcelonu (BCN) a v provozu bude od 9. prosince 2019.

Zákazníci společnosti Emirates budou moci mezi těmito městy cestovat pohodlně jako nikdy předtím. Cestovatelé s občanstvím Mexika, Španělska a Spojených arabských emirátů si budou moci užít bezvízové cestování do daných zemí, potřebovat budou jen svůj pas.

Novou leteckou trasu bude obsluhovat Boeing 777-200LR, který nabídne 38 sedadel ve dvou třídách v konfiguraci 2-2-2 umístěných v Business Class a 264 sedadel v Economy Class. Letadlo pojme až 14 tun dodatečného nákladu, čímž otevírá mexickému obchodu s avokádem, mangem, autodíly, zdravotnickými potřebami a dalšími artikly cestu ke globálním trhům. Nákladní letecká společnost Emirates SkyCargo létá do Mexico City a zpět již od roku 2014 a v posledním roce na této trase přepravila více než 22 500 tun nákladu.

„Jsme velmi rádi, že můžeme představit nové letecké spojení mezi Dubají a Mexikem. Vzhledem k vysoké nadmořské výšce, ve které se Mexico City nachází, nebylo možné uvést do provozu přímý let z Dubaje, a Barcelona se tak stala přirozenou volbou pro mezipřistání. Jsme velice rádi, že můžeme našim zákazníkům nabídnout přímé spojení mezi Barcelonou a Mexico City, které bylo ostatními aerolinkami dlouho opomíjeno navzdory silné poptávce cestujících. Rádi bychom poděkovali úřadům a našim partnerům ve Španělsku a Mexiku za podporu nové trasy a těšíme se, až našim zákazníkům nový produkt předvedeme a poskytneme jim naše mnohokrát oceněné služby,“ řekl Sir Tim Clark, prezident letecké společnosti Emirates.

„Mexiko plně podporuje zahájení dlouho očekávaných letů na trase Dubaj-Barcelona-Mexico City. Odpovídá to mexické politice cestovního ruchu ve smyslu vstupu na nové trhy a posilování propojení mezi Blízkým východem a Mexikem,“ vyjádřil své potěšení Miguel Torruco Marqués, mexický ministr cestovního ruchu.

Mexico City, nejpočetněji zalidněné město v Severní Americe, se stane první destinací společnosti Emirates v Mexiku. Hlavní město Mexika, produkující téměř jednu třetinu celkového HDP země, je jedním z nejdůležitějších kulturních a finančních center Ameriky. Město se nachází v nadmořské výšce 2 240 metrů a je známé pro své historické centrum Zócalo, které figuruje i na seznamu UNESCO. Mexico City je také důležitým obchodním a průmyslovým městem, které se podílí na automobilovém, zdravotnickém a farmaceutickém průmyslu.

Let EK 255 společnosti Emirates bude z Dubaje pravidelně odlétat ve 3.30 tamního času, V Barceloně přistane v 8.00 hodin, následně znovu vzlétne v 9.55 hodin a do Mexico City dorazí v 16.15 lokálního času. Zpáteční let EK 256 opustí Mexico City v 19.40 tamního času, v Barceloně přistane druhý den ve 13.25 hodin. Z Barcelony bude znovu vzlétat v 15.10 hodin směrem do Dubaje, kde dosedne v 0.45 lokálního času dalšího dne. Z Dubaje pak navazují pohodlná spojení do mnoha dalších destinací v Indii, jihovýchodní Asii a na Blízkém východě.

Text a foto: Emirates /red

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.