Házenkáře Talentu čekají pohárové boje na Islandu. Los jim určil silného soupeře

16.07.2019 19:44

Házenkáři Plzně nastoupí na úvod Poháru EHF proti islandskému týmu Haukar Hafnafjordur. Čeká je tak velmi silný soupeř a daleká cesta.

DSC_9147

Silného soupeře určil pohárový los házenkářům plzeňského Talentu. Utkají se s vicemistrem své země, celkem Haukar Hfnafjordur. Úspěšnější tým z této dvojice pak ve druhém kole změří síly s izraelským celkem Hapoel Ashdod.

"Islandská házená patří v Evropě k tomu lepšímu. I jejich týmy to pravidelně v evropských pohárech dokazují," sděluje plzeňský trenér Michal Tonar st., který na Islandu dva roky působil v konkurenčním Kopavaguru.

Haukar se do evropských pohárů vrací po dvouleté přestávce, ale předtím byl jejich pravidelným účastníkem. Dvakrát se dokonce probojoval až do čtvrtfinále někdejšího Poháru vítězů pohárů. Postupové šance se těžko odhadují. "Nevím, jaký mají teď tým. Aktuální informace si teprve začnu shánět," pokračuje kouč a dodává: "Islanďané házenou žijí, je to v zemi velmi populární sport. Oni, když se rozhodnou, že se v ní prosadí, udělají pro to maximum. Jdou za tím jako buldoci.“

"V každém případě to bude silný, atraktivní soupeř, který by měl do naší haly přilákat fanoušky, aby viděli, jaká házená se hraje v Evropě," konstatuje Michal Tonar st.

K prvnímu zápasu Talent nastoupí poslední prázdninový víkend na Islandu, odveta se bude hrát o týden později v Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24