Slavní nizozemští fotbalisté Seedorf s Kluivertem skončili jako trenéři u reprezentace Kamerunu

Fotbalisty Kamerunu už nepovedou trenér Clarence Seedorf a jeho asistent Patrick Kluivert. Bývalí slavní nizozemští hráči dostali deset dnů po osmifinálovém vyřazení s Nigérií na mistrovství Afriky výpověď. Oba přitom loni v srpnu podepsali smlouvu do roku 2022.

Yaoundé (Aktualizováno: 10:59 17. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisty Kamerunu už nepovedou trenér Clarence Seedorf (vpravo) a jeho asistent Patrick Kluivert

Fotbalisty Kamerunu už nepovedou trenér Clarence Seedorf (vpravo) a jeho asistent Patrick Kluivert | Foto: Suhaib Salem | Zdroj: Reuters

Kamerun, v jehož dresu nastoupili na šampionátu sparťan Georgés Mandjeck i slávista Michael Ngadeu, jenž však podle šéfa pražského klubu Jaroslava Tvrdíka u červenobílých skončil, nedokázal v Egyptě obhájit zlaté medaile z roku 2017. Po prohře 2:3 s Nigérií volal po Seedorfově konci i kamerunský ministr sportu.

O africký titul se utkají fotbalisté Senegalu a Alžírska. V semifinále vyzráli na Tunisko a Nigérii

Číst článek

Pro čtyřiatřicetiletého Seedorfa tak skončilo další angažmá v trenérské kariéře neúspěchem. Surinamský rodák má za sebou krátká působení na lavičce AC Milán, Šen-čenu a Deportiva La Coruňa, jež vedl dohromady jen v 52 zápasech.

S kamerunskou reprezentací odehrál třináctkrát utkání, na africkém šampionátu ji ze čtyř pokusů dovedl k jedinému vítězství. Jako ofenzivní záložník přitom zářil v Ajaxu, Realu Madrid i AC Milán a se všemi těmito velkokluby vyhrál Ligu mistrů.

🇨🇲@fecafoot announce that coach Clarence Seedorf and assistant Patrick Kluivert have been relieved of their duties, following the Indomitable Lions' exit during the #AFCON2019 Round of 16.

They had taken over the roles in August 2018.

18:47 – 16. 07. 2019

77 262

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme