Pusan se stane druhou destinací Finnairu v Jižní Koreji

16.07.2019 - Evropa



Letecká společnost Finnair oznámila, že svůj letní letový řád 2020 rozšíří o novou dálkovou destinaci. Od 30. března 2020 bude aerolinie létat sezónně z Helsinek do Pusanu v Jižní Koreji. Nová linka bude provozována až do 23. října 2020 třikrát týdně letounem Airbus A350-900. Finnair uvedl, že bude první a jedinou aerolinií spojující toto jihokorejské město přímým letem s Evropou.

Finnair - Airbus A350-900 (foto: N509FZ/Wikimedia Commons - CC BY-SA 4.0)

Pusan bude po Soulu druhou destinací Finnairu v Jižní Koreji. Do korejského hlavního města létá již jedenáct let a Jižní Korea se stala pro aerolinii důležitým trhem. S novým cílem pokračuje finský dopravce v rozšiřování dálkových letů do východní a jihovýchodní Asie. Pusan se stane v pořadí již dvacátým cílem na asijském kontinentu.

Pusan ležící na jihovýchodě korejského poloostrova je s 3,5 miliony obyvatel druhým největším městem země. Je zde jeden z největších námořních přístavů na světě a město je obklopeno rozsáhlou průmyslovou zónou. Známé jsou písečné pláže Haeundae a Songjeong a pestrobarevná vesnička Gamcheon-dong, jež přitahují turisty.

Pestrobarevná vesnička Gamcheon-dong v blízkosti Pusanu je vyhledávaným cílem turistů (foto: Herbert_Lee/Pixabay)

Témata