‚Velmi dobrý hráč a součást našich plánů.‘ Forvard Vrána podepsal s Washingtonem dvouletou smlouvu

Hokejový útočník Jakub Vrána podepsal novou dvouletou smlouvu s Washingtonem, v jehož dresu se loni radoval ze zisku Stanleyova poháru. Třiadvacetiletý český reprezentant, který se letos představil na mistrovství světa na Slovensku, si ročně vydělá 3,35 milionu dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Washingtonu Capitals Jakub Vrána slaví gól, který dal Pittsburghu Penguins

Svého maxima Vrána dosáhl v minulé sezoně, kdy nechyběl ani v jednom zápase Washingtonu v základní části | Foto: Dennis Schneidler-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Jakub je velmi dobrý hráč a součást našich plánů. Jsme spokojeni s tím, jak se v posledních dvou sezonách zlepšoval. Těšíme se, že bude v naší organizaci i nadále rozvíjet svůj potenciál,“ uvedl generální manažer Brian MacLellan na klubovém webu.

Brankář Mrázek se chystá na další sezonu s novou smlouvou. Pomáhá mu i psycholog Jelínek

Číst článek

Capitals Vránu draftovali v roce 2014 v prvním kole jako celkově třináctého hráče, dosud v NHL odehrál 176 zápasů s bilancí 40 branek a 40 asistencí. Dalších osm bodů přidal ve 30 utkáních v play off.

Svého maxima odchovanec Letňan dosáhl v minulé sezoně, kdy nechyběl ani v jednom zápase Washingtonu v základní části, vstřelil 24 gólů a přidal 23 asistencí. V play off se ale neprosadil.

Novou smlouvu, jejíž součástí je podle webu capfriendly.com i podpisový bonus ve výši jednoho milionu dolarů, podepsal Vrána poté, co mu skončil nováčkovský kontrakt.

Vrána dostal od klubu již v červnu takzvanou kvalifikační nabídku a Capitals tak drželi jeho hráčská práva. Nejlepší střelec mistrovství světa hráčů do 18 let v roce 2014, na kterém Češi získali stříbrné medaile, figuruje v dlouhodobých plánech Washingtonu mezi šesticí elitních útočníků, na něž chtějí spoléhat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme