Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (17. 7. 2019)

17. 7. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme pátrat v neprobádaných částech webu, pokusíme se dekódovat data ze žlutých bodů v tisku, vytvoříme balíček přes flatpak a nakonec si necháme zobrazit lokální a externí IP adresy.

Dirstalk

Nástroj, který byl zveřejněn po vzoru projektů dirbuster nebo dirb, dokáže prohledat webový server a najít běžně dostupné adresáře a místa, ale i neprolinkované části webu. Zdroj kombinací znaků a častých názvů webových adresářů lze programu předat ve formě slovníku. Ostatní parametry slouží k nastavení HTTP metod, časového limitu požadavku, maximální hloubky rekurze nebo SOCKS5 serveru.

github.com/stefanoj3/dirstalk, 1.1.1

DEDA

DEDA (tracking Dots Extraction, Decoding and Anonymisation toolkit) je pomocník, který dokáže přečíst a dekódovat tzv. žluté body (Machine Identification Code – MIC) z vytištěných dokumentů. Body obvykle obsahují informaci o sériovém číslem (laserové) tiskárny a data o výtisku. Nástroj je vybaven algoritmem pro detekci neznámých vzorů. Nabízí se i cesta pro anonymizaci dokumentu pro tisk pomocí masky.

https://github.com/dfd-tud/deda

winepak

Řešení, které vzniklo minulý rok jako nástroj pro balíčkování wine aplikací přes flatpak. Má sloužit k distribuci Windows aplikací na Linux. Od doby prvního releasu není vidět změna, příslibem ale může být tweet jednoho z autorů z března letošního roku, ve kterém píše o spoustě práce před sebou. Tak uvidíme. Prozatím je nabídka winepakovatelného softwaru velmi omezená.

https://www.winepak.org/

Indicator IP

Na závěr jednoduchý indikátor, o kterém není třeba dlouze hovořit. Umí zobrazit lokální a externí IP adresy kliknutím na ikonu v task baru.

root_podpora

https://github.com/Sispheor/indicator-ip

Blbinka

… a tak je dost možné, že Trump jen potřeboval prodat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku