Trapas Jitky Zelenkové: Hvězdám rozdává stejné dárky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Trapas Jitky Zelenkové: Hvězdám rozdává stejné dárky

Jitka Zelenková
Jitka Zelenková (Aha! - Mária Rušínová)

Chtěla být originální a dala mu dárek, který od nikoho jiného nedostal. Jitka Zelenková (69) nechala kamarádovi Karlu Gottovi (80) vyrobit loutku. Má to ale háček. Nebyl jediný, kdo od ní něco takového dostal.

Bylo to skvělé narozeninové překvapení, ze kterého by měl radost snad každý. Zpěvačka u loutkáře z Ostravy Davida Velčovského (31) nechala v tichosti vyrobit panáčka, který jako by zpěvákovi z oka vypadl. A předala mu ho k jeho osmdesátinám.

Měsíční práce

„Milý Karle, chtěla bych ti popřát vše krásné k narozeninám, hodně štěstí a spoustu radosti v životě. A toto je můj dárek, který ti vyrobil na moje přání David Velčovský. Doufám, že se ti tvůj dárek bude líbit,“ vzkázala mu ve videu na sociální síti. „Chtěla jsem mu dát něco opravdu originálního, něco, co si jen tak nekoupí. S Davidem se znám už roky a vím, že je opravdu šikovný. Tento nápad jsem mu volala s tím, že pro něj mám výzvu. Jsem ráda, že se mu Karel takto povedl. I když to byla měsíční práce a největší dřina prý byl nos,“ popsala pro idnes.cz.

Stejný dárek

Jenže originální vůbec není. Podobnou loutku se svou podobiznou od Zelenkové před dvěma roky dostala ke kulatinám také zpěvačka Helena Vondráčková (72). „Nechala jsem ji vyrobit od mého dobrého kamaráda z Ostravy, loutkáře Davida Velčovského. Ptal se mě, jestli má vyrobit Helenu jako tenistku, nebo zpěvačku,“ popisovala tehdy Blesku Zelenková. Tenor se tak bude muset smířit s tím, že nebyl první a možná ani poslední...

Zase ten nos...

Loutkáře při Gottově modelování nejvíc potrápil výraz jeho tváře. Velkým oříškem bylo hlavně vytvarovat správný tvar jeho nosu, kvůli tomu si prý udělal nanečisto asi pět verzí a vyrobil dva prototypy. Nos přitom tenora potrápil i v reálu - před 6 lety šel s pravdou ven a doznal, že si před 53 lety nechal na plastické chirurgii přišít nos. Se svým kolenou Milanem Chladilem (†53) totiž havaroval a rozbité sklo mu nos skoro odřízlo. Textař Jiří Štaidl(†30) ho naštěstí včas odvezl do Vinohradské nemocnice.

 Zelenková o Gottovi: Karel byl vždy tajemný, o dceři jsem nevěděla!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
puppther
18. 7. 2019 • 09:20

Nechápu, jak můžou tito redaktoři spát, když píšou bludy, nepravdy a lži. Zbytečnější článek jsem snad nečetl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.