Na ME juniorů divize B v pozemním hokeji pokračovali Češi prohrou tentokrát s Irskem 0:8

Na domácím Mistrovství Evropy v Plzni se český tým dorostenců pokouší v silné konkurenci uspět, ale Češi to neměli vůbec snadné ani ve druhém utkání, ve kterém nastoupili proti Irsku. Soupeř ze zeleného ostrova byl nad jejich síly.

Důležité utkání pro český tým začalo optimisticky. Přes malou optickou převahu irského favorita se do první šance dostal plzeňský Čeněk Zuna. Útočné akce se vystřídaly na obou stranách bez gólového efektu. V desáté minutě se zjevil nikým nekrytý irský hráč na pravé straně trestného kruhu a ve vyložené situaci se trefil.

Druhá část hry nezačala pro český tým dobře. V sedmnácté minutě přidal irský tým další gól, po neslaném, nemastném hemžení v českém trestném kruhu dali Irové další branku - 0:2.  Tři minuty na to padl do české sítě další gól. Chyba české obrany znamenala rychlý irský protiútok, který skončil v brance českého gólmana Václava Uhlíře. O dvě minuty se situace opakovala. Rychlá irská rozehra, propadnutí české defenzívy a z pravé strany mířil opět míček pod břevno domácí branky – 0:4. Irové byli střelecky při chuti. Akcí přes levou stranu se dostali před českou svatyni a do prázdné branky uklizený míček znamenal jejich pátý gól a o výsledku zápasu bylo rozhodnuto. To však nebylo ještě všechno.

Druhá polovina začala údržbou irského týmu. Nikam se netlačil, mimořádné šance si až na výjimky nevytvářel a ani český tým do žádných nepustil. To přineslo více míčků na české hokejky, sice to nepřinášelo souvislejší akce domácích, ale okamžik být ve hře byl pro české hlavy důležitý. I s ohledem na další utkání, v tuto chvíli již ve skupině o udržení. Z letargie druhé půle vystoupily jen dva trestné rohy irského týmu. Druhý skončil tělem českého obránce za českým brankářem Skálou. S nařízenou penaltou se Empey Conor nepáral. I když několik dalších situací mladý český brankář úspěšně vyřešil, na samostatný nájezd Matthewa Crookshankse nestačil. Ani na ránu do pravého horního českého růžku, který Irové vymetli z trestného rohu – 0:8. Český tým začne svojí pouť o udržení v divizi „B“ hned v dalším utkání 17. července 2019 s Běloruskem, které se již bude počítat do tabulky poražených.






    Plzeň 16. července 2019



Mistrovství Evropy juniorů divize B v pozemním hokeji Česko - Irsko   0:8

Česko - Irsko  0:8

Další program



17. července 2019
Česko - Bělorusko od 18:00 hodin

Poté pokračuje šampionát podle umístění ve skupině.

Skupina A – Skotsko, Rusko, Portugalsko, Itálie.

SportovniListy.cz rovněž napsaly:



ME juniorů divize B v pozemním hokeji začali Češi prohrou s Tureckem 1:3
(mb, SportovníListy.cz, foto: Petr Růžek)