Vy a letní festival Benátská! s Impulsem? Proč jste se rozhodl zde vystoupit?
Na Benátské už jsme několikrát hráli a jezdíme sem rádi. Minulý rok se nám naše vystoupení nepodařilo odehrát kvůli nepřízni počasí. Začátek koncertu
Tublatanky, která měla hrát před námi a byla již připravená na podiu, byl odložen kvůli velké průtrži a silnému větru. Hrozilo totiž zřícení pódia. Všichni jsme s ohledem na bezpečnost museli tento prostor opustit, a když se živly uklidnily, řešilo se dodržení časového plánu. Pořadatel byl v časové tísni, protože naše vystoupení mělo právě začínat. Dohodli jsme se tedy, že Tublatanku, když už je připravená k vystoupení, přeci nepošleme zpátky do Bratislavy. Jediné logické řešení bylo to, že jsme náš čas dali k dispozici kolegům ze Slovenska a my jsme jeli do Prahy. S pořadatelem jsme se dohodli, že na Benátské vystoupíme příště, tedy letos.

Vybavují se vám nějaké vzpomínky na vaše poslední vystoupení zde?
Ano, vybavuje se nám právě to poslední nevystoupení… (smích). Když ale zrovna nepadají trakaře, tak je na Benátské vždy bezvadná atmosféra a tak se na ni moc těšíme!

Na co se mohou diváci vašeho festivalového koncertu těšit?
Na písně, které si doufám zazpívají s námi, protože si je určitě pamatují lépe než já.

Naopak je vystoupení některého z vašich kolegů zde na festivalu, které si nenecháte ujít?
Doufám,že budeme mít časshlédnout alespoň toho před námi a i po nás. V létě je to pro všechny trochu maratón. Občas hrajeme i dvakrát v jeden den na různých místech a tak máme co dělat, abychom se včas s Bacily přesunuli.

Igor Timko
Benátská se už kvapem blíží! Zahrají tu i No Name, kapelník Timko láká fanoušky

Nebo máte nějaký vztah k Liberci či Libereckému kraji? Máte nějaký zážitek, který se k tomuto kraji váže?
Poprvé jsem v Liberci vystupoval v amfiteátru, kde jsem v roce 1971 natáčel s Bacily televizní hudební medailonek "Nejsem gladiátor" v režii Vítka Hrubína. Konkrétně to byla píseň Ša-la-la-la-li. Vzpomínám si ale i na to, že tu měl v té době koncert francouzský zpěvák a herec, rocker Johnny Hallyday. Koncert, kde bylo snad 5000 diváků, se mi moc líbil.

Proč si myslíte, že vaše písně oslovují stále i mladou generaci?
Bude to možná jejich melodičností, ale především texty, které i dnes mají mladým stále co říci. Mám taky štěstí na autory, co pro mne píší.

Co je u vás nového, co chystáte?
V této sezoně jezdíme s Bacily po vlastech českých, moravských a slovenských s koncertním programem "65 let na scéně" a s recitálem "Příběhy, Písně a Balady". Moje písničky můžete slyšet i v muzikálu Mýdlový princ, který se stále s velkým úspěchem hraje v pražském Divadle Broadway. Tamtéž, ale v nové verzi můžete vidět rodinný písničkál Kocour v Botách, který po dvaceti letech oprášil můj bratr Honza s Edou Krečmarem a choreografkou, režisérkou a scénáritstkou Petrou Parvoničovou.

Jak si představujete ideálně strávené léto a co na něm máte nejraději?
Nejlépe u moře, kde je málo lidí, ale hodně sluníčka

Jaké je vaše nejoblíbenější letní jídlo a pití?
Brambory na loupačku s kefírem.

Jak nejraději trávíte volný čas?
V posteli ve vodorovné poloze…

Benátská! s Impulsem má Europe.
Festival Benátská! už se chlubí prvními hvězdnými „úlovky“

Nejlepší rada, kterou jste kdy dostal?
Dobrá rada nad zlato a komu není rady, tomu není pomoci.

Mohl byste pozvat návštěvníky na festival Benátská! s Impulsem?
Těšíme se na Benátskou! s Impulsem a přeji všem krásné léto!