Vidí to celý svět, jako když vyhrajete grandslam, říká o vítězství celé Tour de France Andy Schleck

V pelotonu Tour de France je mnoho starších cyklistů než on, ale Andy Schleck už do profi pelotonu nepatří. Může tak závod v klidu sledovat. Daleko ale není, pohybuje se po Francii a sleduje všechny etapy. Vítěze slavného závodu zastihl před 11. etapou i reportér Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Od zpravodaje z místa Albi (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andy Schleck na archivním snímku z roku 2009

Andy Schleck na archivním snímku z roku 2009 | Zdroj: Flickr | CC BY 2.0

Když v roce 2010 bojoval Andy Schleck se Španělem Albertem Contadorem, označovali to komentátoři jako poker, což Schleck ochotně přiznal, teď už ale může být v klidu a své karty odkrýt. Třeba na téma, jak by se letošní závod mohl dál vyvíjet:

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak vidí letošní Tour de France Andy Schleck? S bývalým lucemburským cyklistou natáčel reportér Radiožurnálu František Kuna

„Blíží se horské etapy a tam do toho musí šlápnout ti, kteří pojedou na co nejlepší celkové umístění. Právě tyhle závodníky jistě budeme vídat klidně i jako vítěze horských etap,“ řekl Radiožurnálu slavný lucemburský cyklista.

Jmenovat ale Andy Schleck nechce. V kopcích se vždy rozhoduje, častokrát se stalo, že ten, kdo se do žlutého oblékl už třeba po prvním týdnu Tour de France, dojel s nejcennějším dresem až do Paříže. Teď má tohle privilegium po dni volna domácí Julian Alaphilippe.

Volný den na Tour trávíme v sedlech. Odpočívají hodně unavení a jezdci po pádech, říká Kreuziger

Číst článek

„Je to největší, co můžete v cyklistice dokázat. Je to i víc než nějaká zlatá medaile, vidí to celý svět. Něco jako když vyhrajete grandslam,“ přirovnává Andy Schleck situaci Francouze Alaphilippa k tenisu.

Jenomže domácí závodník to teď bude mít hodně těžké. Náskok sice má přes minutu a nejspíš ho i po středeční rovinaté etapě udrží, ale pak se pojede do hor, nejprve do Pyrenejí a právě Schleck jakožto vítěz Tour de France z roku 2010 dobře ví, že tam se může závod zásadně změnit.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme