Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Qualcomm Snapdragon 855 Plus zrychluje na 2,96 GHz

17.7.2019, Milan Šurkala, aktualita
Qualcomm přišel a vylepšenou verzí procesoru Snapdragon 855 Plus. Novinka dostává vyšší takt Prime jádra, které činí 2,96 GHz. Vylepšen byl mimo jiné také grafický výkon a rychlost čipu pro umělou inteligenci.
Společnost Qualcomm uvádí vylepšenou verzi svého procesoru Snapdragon 855. Novinka nese prostý název Snapdragon 855 Plus a je především o vyšším výkonu. Tento osmijádrový procesor vyráběný 7nm procesem má jedno jádro Kryo 485 Prime CPU, jehož frekvence povyskočila z 2,84 GHz na nynějších 2,96 GHz. Trojice výkonných jader pak běží s frekvencí 2,42 GHz a čtveřice úsporných na frekvenci 1,8 GHz.
 
Qualcomm Snapdragon 855 Plus

Vylepšen byl také grafický výkon, čip Adreno 640 GPU by měl nabízet až o 15 % více výkonu než u původního Snapdragonu 855. Využití rozhraní Vulkan 1.1 API by pak navíc mělo být o 20 % úspornější než Open GL ES. Hovoří se také o navýšení rychlosti při zpracovávání rozšířené i virtuální reality a umělé inteligence. AI engine 4. generace by totiž měl zvládnout 7 bilionů operací za sekundu.
 
Novinka má standardní modem Snapdragon X24 LTE 4G pro LTE připojení a speciální čip X50 5G pro zajištění 5G konektivity. Integraci 5G modemu přímo do procesoru si Qualcomm chystá až na příští rok. Pokud však jde o Snapdragon 855 Plus, tak ten by se měl objevit ještě v letošních telefonech.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama