Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Na D1 unikla kyselina sírová. Zasahují hasiči, dálnice je u Kroměříže uzavřena

Česko

  8:56aktualizováno  12:03
Kroměříž - Na 256. kilometru dálnice D1 u Kroměříže ve středu po 7:00 havarovalo nákladní auto převážející barely s 94procentní kyselinou sírovou. Na místě zasahovali hasiči, kteří vylitou žíravinu likvidovali.

Hasiči likvidovali žíravinu vylitou na 256. kilometru dálnice D1 při havárii nákladního auta, které převáželo dva tisícilitrové barely s 94procentní kyselinou sírovou foto: ČTK

Na D6 se převrátila cisterna převážející naftu. Dálnice ve směru na Cheb už je průjezdná

Řidič má poleptané obě ruce, protože se snažil s barely manipulovat, sanitka ho odvezla do nemocnice. Policie dálnici uzavřela ve směru na Ostravu mezi 253. a 258. kilometrem a do 11:30 řidiči jezdili přes Zlobice, Lutopecny a Kroměříž, řekli ČTK mluvčí policie Lenka Drahokoupilová a zlínských hasičů Roman Žemlička. Nyní je jeden z pruhů průjezdný, s ukončením zásahu počítají policisté v odpoledních hodinách.

Kamion podle Žemličky převážel dva tisícilitrové barely. „Oba vytekly, ale pouze na silnici v délce zhruba 800 metrů. Nejvíce však v místě, kde kamion zastavil v odstavném pruhu. Dvě jednotky hasičů kyselinu zasypávají neutralizační látkou,“ popsal zásah Žemlička. Řekl, že kamion sjel mimo vozovku a barely začaly vytékat po následném manévru, když se vracel na silnici. Žádné další zjevné škody nevznikly. Otázkou je pouze vliv na pneumatiky aut, které kyselinou za kamionem ještě projela.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...