Volej o tetování: Vytetoval bych i text Coldplay, nikdy ale motiv s extremistickou tematikou, říká tatér

16. červenec 2019
Volej

Znáte píseň, jejíž text se vám doslova zaryl pod kůži, nebo jste si ji snad už vytetovat nechali? Speciální vydání pořadu Volej tentokrát navštívil tatér Filip Fabian, který se s Hanou Řičicovou i posluchači podělil o bizarní historky ze světa inkoustu a tatérských salonů.

Filip Fabian se tetováním živí už něco přes dekádu, se strojkem v batohu procestoval Evropu i Austrálii. Posluchačům pořadu Volej radil vyhnout se banálním nápisům a příliš viditelným místům na těle, která člověka snadno omrzí. Tetování na chodidla ale zásadně nedoporučuje, a to především lidem, kteří rádi chodí bosi nebo často podstupují pedikúru. Sám se ale nebrání téměř ničemu. „Vytetoval bych skoro cokoli, klidně i text Coldplay, nikdy ale motiv s extremistickou tematikou.“

Proč si lidé chtějí na tělo často zvěčnit text či logo Red Hot Chili Peppers? Vydrží na kůži tetování déle než do konce života? Který z posluchačů by si nechal vytetovat portrét Hany Řičicové? Poslechněte si celý díl kontaktního pořadu Volej!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.