Prázdninové pohádkové čtení

deti si ctou
Prázdniny jsou v plném proudu. Nezažili jste zatím nic úžasného? Nezoufejte! Můžete se vypravit do pohádkového světa, kde už čekají nadpřirozené bytosti, aby se s vámi podělily o své příhody. A pokud patříte mezi nebojácné děti, navštivte kamarády ze záhrobí.

Všude kolem nás je svět, ve kterém se neustále něco děje. Poznávat ho můžeme prostřednictvím smyslů – mluvit o něm či si ho namalovat. A co je nejdůležitější, na světě je krásně. O tom vás přesvědčí Jana Čekelová, jejíž texty doprovází půvabné ilustrace.

Svět je všude kolem nás a je takový, jak ho vidíme, slyšíme a cítíme nebo jak si ho dovedeme kolem sebe vytvořit. A když si o něm pěkně povídáme nebo si ho namalujeme, je to ještě lepší.
Krásně je nám doma s rodinou, venku v přírodě, v létě i v zimě, s našimi hračkami, ve světě naší fantazie. A protože světy fantazie můžeme sdílet, s chutí do toho, otevřete knížku a čtěte nebo naslouchejte…

Ukázka z knihy

na-svete-je-krasne-ukazka-2

Na světě je krásně

Autorka: Jana Čekelová


Ilustrace: Sofie Helfertová
Počet stran: 84
Vazba: pevná
ISBN: 978-80-7553-679-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Na světě je krásně vydalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

————————————————

Známé i méně známé pohádky z celého světa přináší pestrý soubor Nejkrásnější pohádky. Ožívá v něm celá plejáda pohádkových bytostí. Čarodějnice vás naučí kouzla, víly dobrotě a čerti mazanosti.

Obři, čerti, čarodějnice a víly kralují skvostným vyprávěním z pokladů našich a světových pohádkářů. Obři jsou největšími a nejsilnějšími protivníky hrdinů, kteří se vypravili do světa, ale naštěstí, ač mívají i tři hlavy, neoplývají velkým rozumem. To čerti bývají chytřejší a mazanější, třebaže ti hloupí se mezi nimi také najdou. Vyzrát na ně ovšem může jen duše čistá, která nepropadla peklu. Čarodějnice slouží zlu. A podle toho i vypadají. Zaříkadly a kouzly promění kohokoli v cokoli. Rek musí být tedy nejen statečný, ale i vynalézavý. Víly jsou půvabné bytosti, které rády pomáhají lidem, avšak pouze těm dobrým a spravedlivým. A tak neváhejte a vzhůru za pohádkovým dobrodružstvím!

Ukázka z knihy

Zatím doma král čekal a čekal na svých šest synů, ale ať čekal sebedéle, nikoho se nedočkal. Byl proto velmi zarmoucen a zničen a prohlašoval, že se již nikdy nebude moct ani trošku radovat. „Kdybych tu neměl tebe,“ říkal Popeláčkovi, „raději bych ani nechtěl žít. Tak mě rmoutí, že jsem ztratil tvé bratry!“ „Chtěl jsem tě právě poprosit, abys mi dovolil vypravit se do světa je hledat,“ řekl Popeláček. „Ne, to ti nikdy nedovolím, protože pak bych přišel třeba i o tebe,“ prohlásil otec. Ale Popeláček nedal, chtěl stále jen pryč a pryč a nepřestával prosit a žadonit, až ho musel otec pustit do světa.

Nejkrasnejsi pohadky

Doporučujeme

Pokud milujete pohádky, můžete nahlédnout do dalších pohádkových souborů.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Nejkrásnější pohádky

 

Ilustrovali: Lubomír Anlauf, Lucie Dvořáková, Kateřina Šišperová
Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 200×262 mm
ISBN: 978-80-00-05505-3
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Nejkrásnější pohádky vydalo nakladatelství Albatros.

————————————————

Už vás nebaví pohádky s princeznami, princi, vílami a dalšími pohádkovými bytostmi? Tak to se vám bude líbit na hřbitově v Malinově, kde kamarádi ze záhrobí prožívají řadu veselých příhod i po smrti.

Hrobové ticho? Nálada jako na funuse? Na tomhle hřbitově ani omylem! Smrtí zkrátka nic nekončí. Přátelství i nesváry jdou někdy až za hrob. Pro všechny nebojácné děti jsou tu velmi podivuhodné příběhy z útulného hřbitova v Malinově.

Ukázka z knihy

„To máte pravdu, že jsme spolu do školy nechodili! To bych se totiž nechal přeřadit do jiný třídy! Nebo spíš do úplně jiný školy! Do jiný vesnice! Do jinýho města! Do jinýho kraje!“ rozehříval se starosta Koblasa a tváře mu začínaly červeně žhnout. Podupával pravou nohou a všichni věděli, že když toto začne dělat, brzy se strhne opravdová a nefalšovaná bouře. Ne na obloze, samozřejmě, ale na hřbitově! Začnou lítat hromy a blesky a továrník se starostou na sebe budou ječet do ochraptění a skončí to divokou honičkou mezi hroby, kterou břichatý továrník nemá žádnou šanci vyhrát.

obazekkamaradi
Můžete si přečíst zbytek naší ukázky.

Kamarádi ze záhrobí

Autorka: Iva Gecková
Ilustroval: Josef Pospíchal

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 172×250 mm
ISBN: 978-80-271-0832-9
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Kamarádi ze záhrobí vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka), Čertí babička (naše ukázka), Jak to chodí v psí školce (naše ukázka) či Štěpán Kobliha není žádná bábovka (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa světě je krásně

Čekelová, Jana

Triton, 2019

zobrazit info o knizeNejkrásnější pohádky

Albatros, 2019

zobrazit info o knizeKamarádi ze záhrobí

Gecková, Iva

Grada, 2019

Napsat komentář