Microsoft se pochlubil, co všechno přinese nový Edge podnikovým uživatelům

Chvíle, kdy Microsoft definitivně odstraní Internet Explorer z Windows, se nejspíše opět přiblížila, firma se totiž pochlubila, že příští verze Edge už bude připravená pro podnikové nasazení.

Microsoft v blogu slibuje, že testovací verze Edge postavená na Chromiu už dosáhla dostatečné stability, a jak jsme psali minulý týden, funguje už i Internet Explorer Mode, který umožní zobrazit stránku pomocí jádra Trident.

Další podmínkou pro podnikové nasazení je hromadná správa instalací Edge a to nejen na Windows a Androidu, ale skrze podporu aplikací třetích stran pro skupinové politiky (group policy) i na macOS. Díky tomu by měl mít IT správce možnost spravovat instalace Edge na zařízeních zaměstnanců napříč podnikem.

Klepněte pro větší obrázek
Microsoft chce přesvědčit podniky, že nový Edge postavený na Chromiu bude skvělý

Vývojáři Windows nakonec začali spolupracovat přímo s týmem Chromia (Google) na zvýšení zabezpečení běhu prohlížeče na Windows. Zatímco vývojáři Googlu znají svůj prohlížeč, ti z Redmondu svůj operační systém, čili výsledkem by měl být bezpečnější Chrome, Edge i další deriváty Chromia pro Windows.

Edge bude nakonec nativně podporovat Azure Active Directory nebo podnikové verze prázdného panelu, na kterém se budou moci zobrazovat třeba dlaždice s odkazy na intranetové aplikace firmy.

Diskuze (1) Další článek: Testlab Computeru: 8 nejlevnějších Wi-Fi mesh systémů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,