Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

V Galerii svatého Havla bude výstava Jakuba Tytykala

Novou výstavu bude hostiti Galerie svatého Havla v Havelském parku. Tentokrát nabídne díla Jakuba Tytykala v kolekci, nazvané Obousměrné vidění. Vernisáž proběhne v pátek 19.července od 18 hodin, výstavu zde bude možné navštívit do 24. srpna.
Výstava Jakuba Tytykala
Výstava Jakuba Tytykala
 

 
 
Jakub Tytykalo vystudoval Akademii výtvarných umění v ateliéru Grafiky Jiřího Lindovského. Při studiu absolvoval stáže v ateliéru Kresby Jiřího Petrboka, ateliéru sochařství Jaroslava Róny, a v rámci programu Erasmus navštívil ateliér malby na univerzitě v Madridu.
Doba jeho studia na AVU se nese ve znamení hledání výtvarného jazyka a tvaru vhodného pro vyjádření různých vztahů a myšlenkových toků. V poslední době pak rozvíjí téma myšlení směrem k podvědomí a jeho průnikům do vnější reality: všímá si výrazů a gest, které k povrchu pronikají z hlubin pod úrovní vědomého jednání. 
V kresbách se prolínají deníkové záznamy, skryté významy a odkazy, sny, vize, situace a lidská torza metamorfovaná v bizarní koláže. Propojením tématu fyzického a nehmotného charakteru světa odkazuje ke společnému původu věcí, iluzivní podstatě hmoty a jiným vrstvám vědomí. 
Více o něm i jeho díle naleznete ZDE.
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 17.7.2019 / 17.7.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 625
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém