Jedna z nejtalentovanějších českých basketbalistek Reisingerová mění Gironu za Valencii

Basketbalistka Julia Reisingerová patří k největším evropským talentům. Od nové sezóny změní kluby ve španělské lize – z Girony se přesune do Valencie. Letní volno využila jednadvacetiletá Češka k návštěvě rodiny ve Strakonicích.

Strakonice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka Julia Reisingerová (vpravo) v roce 2017

Basketbalistka Julia Reisingerová (vpravo) v roce 2017 | Foto: Václav Šlauf / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Už se těším. Chybí mi to trénování, basket. Už se těším, až se zase vrátím zpátky,“ řekla Radiožurnálu Reisingerová. S týmem Girony vybojovala titul a stala se nejužitečnější hráčkou finálové série.

Přehrát

00:00 / 00:00

Místo Euroligy bude hrát jedna z nejtalentovanějších basketbalistek Reisingerová Eurocup. Více si poslechněte v reportáži Kamila Jáši

Už si vůbec uvědomila, co všechno se jí hned na začátku kariéry podařilo? „Asi pořád ne. Úplně ten top je, že jsem se vůbec seznámila s takovými hráčkami, které tam byly se mnou, a cíle byly splněné na úplně jiné úrovni, než všichni čekali,“ doplnila mladá basketbalistka.

Jedna velmi úspěšná etapa sportovního života Julie Reisingerové končí. Další začíná. „Jsou další cíle. Posunula jsem se o dům dál, nezůstávám ve stejném týmu, přecházím do Valencie, kde ten projekt do budoucna vypadá trochu vyšší, kam by to mohlo spět. Nakonec se Girona, můj starý klub, dostal do Euroligy, takže vlastně odcházím z Euroligy do Eurocupu, ale věřím v to, že to byl dobrý krok a že ničeho nelituji, protože si myslím, že Euroliga by byla ještě moc na pozici, kterou chci hrát já. Do Valencie odcházím jako možná základní pětka, takže doufám, že v budoucnu to bude vypadat lépe než v Gironě,“ dodala Reisinherová.

Dneska jsme si to nezasloužily, říká basketbalistka Štěpánová po vyřazení na mistrovství Evropy

Číst článek

Jak je slyšet, jedenadvacetiletá Julia Reisingerová má všechno pěkně v hlavě srovnané. Nezapomíná ani na odpočinek a regeneraci. A v parných letních dnech také na ochlazení.

Pro vykoupání si nevybírá Otavu, která protéká Strakonicemi. „Vybírám si svůj vlastní rybník, takže nepotřebuji nikam chodit, ale cítím se tady doma. Mám tady rodinu, mám tady rodiče a babičku. Myslím si, že když sem jedu, tak si odpočinu a vždycky se uklidním od všech stresů, co se týkají Prahy, Španělska. Je to pro mě tady takové klidovější,“ řekla doma u rodičů jedna z nejtalentovanějších českých basketbalistek Julia Reisingerová.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme