Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Z reprezentanta kantor i mentor. Kapusta vede kemp hokejových benjamínků

Medailista z mistrovství světa nebo trojnásobný šampion extraligy Tomáš Kapusta je navzdory stálému bydlišti v San Diegu dál součástí českého hokeje. Západní pobřeží Spojených států teď vyměnil za Valašsko. V Brumově na Zlínsku vede kemp hokejových benjamínků.

Je nám líto, video expirovalo.
Bývalý reprezentant Kapusta vede na Moravě kemp hokejových nadějí

S hokejem skončil v 37 letech a hned si věděl rady. Vystudoval pedagogiku na americké univerzitě. Dnes kantor, pořád výtečný hokejista a také majitel mládežnického klubu v San Diegu si o vzdělání často povídá s kluky, kteří sní o NHL. Školu ovšem mnohdy berou jako nutné zlo.

"Vzdělání je hrozně důležité, nesmí se podceňovat, jelikož se říká: 'Jedno zranění a člověk je bez hokeje'," ví dobře Kapusta.

Přesně před 30 lety v létě 1989 byl možná posledním reprezentantem, který emigroval. Toužil po svobodě sportovní a kvůli své víře i duchovní. Životní zkušenost využil bezezbytku, byl nejlepším střelcem finské ligy nebo součástí vsetínské hegemonie.

"Je v podstatě jedno, co se člověk rozhodne dělat, ale musí si za tím jít, a když jsou překážky, tak se je musí snažit překonat," říká rozhodně.

Kapusta všechno překonal, jeho vůle je teď pro hokejové naděje velkou inspirací.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články