Hlavní obsah

Sociální sítě? Zapomeňte a bacha na kilogramy! Ruský zákaz pocítí i Fraňo s Hribikem

Až dosud komise rozhodčích v Kontinentální hokejové lize hodnotila pouze výkony sudích na ledové ploše během zápasů. To se ovšem od nové sezony, která odstartuje 1. září, změní. Na arbitry v KHL, mezi které patří i čeští hlavní Martin Fraňo s Janem Hribikem, čekají dvě nová omezení.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejový rozhodčí Martin Fraňo píská Kontinetální ligu už tři roky.

Článek

Tím prvním je, že muži v pruhovaném dostali zákaz používat na internetu sociální sítě. Pro oficiální stránky soutěže o tom informoval šéf rozhodcovské komise Alexej Anisimov.

„Věřte mi, že takové opatření jsme přijali kvůli zajištění bezpečnosti informací. Právně platí, že se toto pravidlo vztahuje na dobu trvání smlouvy rozhodčích, tedy do 30. dubna. I po tomto datu ale důrazně doporučujeme vyhnout se používání sociálních sítí," prohlásil Anisimov.

Foto: www.hokej.cz

Rozhodčí Jan Hribik poté, co byl v uplynulé sezoně extraligy zasažen lahví při utkání Plzně s Třincem.

Další novinkou je pak sankcionování sudích za jejich nadbytečné kilogramy. „Budeme zjišťovat procento tělesného tuku u rozhodčích. Ti, kteří překročí hranice normy, budou pokutováni. Měli by se o sebe starat jako profesionálové," vysvětlil šéf komise rozhodčích.

Týkat se to bude i dvou českých hlavních rozhodčích. Zatímco Jan Hribik si KHL vyzkouší premiérově, Martina Fraňa v ní čeká už čtvrtá sezona.

Reklama