AP01 LAUFEN VAL LEELO OH08
Galerie(9)

Série Val: Designové řešení pro kompaktní a náročnou koupelnu

Oblíbená kolekce Val společnosti Laufen využívá skvělých vlastností revolučního materiálu SaphirKeramik, a to hlavně designového potenciálu, se kterým skvěle pracuje Konstantin Grcic z Mnichova. Jemné oblé tvary, tenké okraje a lehce strukturovaný povrch výrobků kolekce Val vás jistě okouzlí, stejně jako okouzlily mnoho odborníků. V letošním roce byla série rozšířena o nová umyvadla, která splní i ty nejnáročnější požadavky na kvalitu a design.

18Kompaktní a náročné koupelny vyžadují inteligentní řešení, aby co nejlépe využily omezený prostor, aniž by působily přeplněně. Nová umyvadla SaphirKeramik, která Laufen vyvinul společně s designérem Konstantinem Grcicem pro kolekci Val, si s touto výzvou poradila novým a inovativním způsobem.

Díky svým tenkým stěnám s úzkým poloměrem hrany umyvadla nezabírají téměř žádný prostor, což činí i malou koupelnu prostornější a jasnější. Nová umyvadla šetří místo i proto, že umožňují instalaci menších umyvadel se stejnými vnitřními rozměry, jako majíumyvadla velká.

Série Val pro kompaktní a náročné koupelny 2
Série Val pro kompaktní a náročné koupelny 3
Série Val pro kompaktní a náročné koupelny 4
Série Val pro kompaktní a náročné koupelny 5
Série Val pro kompaktní a náročné koupelny 1
Umyvadlo z kolekce Val 2
Umyvadlo z kolekce Val 3
Umyvadlo z kolekce Val

Můžete si tak vybrat menší umyvadlo bez ztráty většího objemu. Například nové umyvadlo Val má rozměry pouze 340 x 220 mm, včetně malé vodovodní lišty vpravo, přesto nabízí velkorysý umyvadlový prostor.

Praktičnost umyvadel s odkládacími plochami

Pro sérii Val jsou typické odkládací plošky, které posunují celou kolekci ještě o úroveň výše z hlediska funkčnosti. Materiál SaphirKeramik totiž umožňuje vytvářet povrchy s jemnými trojrozměrnými texturami, které v podobě odkládacích ploch poskytují úložný prostor například pro udržení mýdla a dalších hygienických potřeb.

V tomto stylu nyní společnost Laufen uvádí na trh tenkostěnné umyvadlo o rozměrech 600 x 315 mm, 1200 x 420 mm nebo asymetrické kulaté umyvadlo s šikmým čelem. To může být užitečné ve velmi těsných prostorech. Dalším chytrým řešením je držák na ručníky přizpůsobený tvaru umyvadla.

Umyvadlo z kolekce Val 2

Pro opravdu malé, atypické prostory je k dispozici i umyvadlo, které je možné přizpůsobit přímo požadavkům koupelny. V náročných prostorech často pomáhá, pokud umyvadlo přesně zapadne do výklenku ve zdi nebo do prostoru mezi stěnou a větším kusem nábytku.

Nové přírůstky do kolekce Val tak poskytují řešení – první přizpůsobivé umyvadlo z materiálu SaphirKeramik. Kruhové umývátko je doplněné keramickou policí, kterou je možné upravit na zakázku, řezaný povrch je znovu utěsněný keramickým materiálem, takže řez není vidět.

Kolekci umyvadel doplňují špičkové švýcarské baterie. Společnost Laufen nabízí kompletní řadu prémiových vodovodních baterií speciálně vytvořenou tak, aby s keramikou z této série dokonale souzněla.

Elegantní umyvadlové baterie jsou vyrobené tak, aby jejich štíhlé a ladné linie dokonale ladily s tenkostěnným designem umyvadel. Jejich praktické detaily, jako je například energeticky úsporná funkce studeného startu, dělají z baterií nejen designový, ale i vysoce funkční prvek koupelny.

Série Val pro kompaktní a náročné koupelny 3

Kompletní kolekce Val

Novinky doplnily stávající kolekci, která je tvořená umyvadly, vanami, bidety a klozety s rimless technologií, která je velmi jednoduchá na údržbu a zajišťuje maximální hygienické podmínky. Toalety jsou k dostání jak v závěsné, tak stojící variantě.

Série Val pro kompaktní a náročné koupelny 2

Všechny novinky z kolekce Val i další koupelnové produkty jsou k vidění v Prague Gallery – Art of Bathrooms v blízkosti náměstí I. P. Pavlova.

www.laufen.cz

ZDROJ: PR článek společnosti LAUFEN CZ s.r.o.