Hasiči darovali krev ve velkém! Akce Hasičských 450 se bude opakovat

18.07.2019 10:51

Speciální akce Hasičských 450, kdy dobrovolní hasiči hromadně darovali krev na transfuzní stanici v Plzni, slavila úspěch. Nováčci přibyli do registrů dárců krve i kostní dřeně!

IMG_8167_0

Sbor dobrovolných hasičů Bolevec ve spolupráci s Michalem Andělem se rozhodli uspořádat první ročník akce Hasičských 450 na Transfuzním oddělení FN Plzeň.

K akci se připojili také hasiči z SDH Kožlany, SDH Smržovice, SDH Úherce, SDH Bezdružice, HZS Čepro a.s. - Třemošná, GTW Bearings s.r.o., GAMMALUX NDT s.r.o. a Hasičský záchranný sbor České republiky. V průběhu akce přišlo 24 dárců, z toho 13 bylo prvodárců. SDH Bolevec spolu s Michalem Andělem plánují další akce Hasičských 450, které se uskuteční v únoru a srpnu roku příštího roku.

"Akce byla velmi povedená a každý, kdo na akci přišel, měl upřímnou radost i z malé pozornosti, kterou od hasičů obdržel. Transfuzní oddělení získalo nejen nové dárce krve, ale i nové dárce zapsané v registru dárců kostní dřeně,“ zmiňuje Martin Langfelner, zástupce starosty sboru SDH Bolevec.

"Cením si každého dárce a jsem ráda, že akce zaujala i nové dárce, protože registr je třeba stále doplňovat. Dlouhodobí dárci nám stárnou a je potřeba nových mladých dárců. Zapsat se do života někoho jiného lze i zápisem do registru kostní dřeně, který na této akci také proběhl. Děkuji všem zúčastněným této akce a myslím si, že i další ročníky budou úspěšné,“ uvedla Bára Paulová, členka SDH Bolevec pracující na transfuzním oddělení.

FOTO: Michal Anděl

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT