18.07.2019 14:46

Inscenace Poutníci po hvězdách míří na festival do Izraele

Mezinárodní festival Fringe je jednou z největších kulturních událostí na jihu Izraele. Festival každoročně přináší výběr toho nejlepšího z hudební, divadelní a taneční scény nejenom pro dospělé ale i pro děti. FysioART zde uvede 24. července interaktivní inscenaci pro děti Poutníci po hvězdách.

Poutníci po hvězdách je interaktivní divadelní inscenace pro všechny malé i starší diváky, kteří se nebojí vydat za svým snem, přátelstvím a dobrodružstvím. Co si přeješ, když vidíš spadnout hvězdu? Abychom ji šli společně hledat. Dobrodružný příběh pro všechny malé i velké děti a jejich (pra)rodiče vypráví o síle přátelství a touze najít své místo na zemi, o nelehké cestě za svými sny. Poutníky po hvězdách jsou všichni ti, kdo našli odvahu a nebojí se putovat i navzdory překážkám vstříc přáním.

Autorkou a režisérkou Poutníků je Hana Strejčková, originální hudbu složil a živě představení doprovází Michal Müller. První premiéra se konala v Městském divadle Varnsdorf v listopadu 2018, německá pak v prosinci v divadle Komplex v Chemnitz a v Praze se Poutníci představili v únoru na scéně Jatek78, vzápětí pak i v rámci festivalu Malá inventura.

https://www.fysioart.cz/

Autor článku: FysioART

Inscenace Poutníci po hvězdách míří na festival do Izraele

Zahraniční divadlo

27.03.2024

Na scénu Vídeňské státní opery se vrací Rusalka s tenoristou Pavlem Černochem a dirigentem Tomášem Hanusem

Po čtyřech letech se na scénu Vídeňské státní opery vrací opera Antonína Dvořáka Rusalka v režii Svena-Erica Bechtolfa. Inscenace pod taktovkou dirigenta Tomáše Hanuse bude ve Vídni uvedena 31. března a následně 2. a 4. dubna. Ve Vídeňské státní opeře se k roli Prince vrací přední český tenorista Pavel Černoch, který zde naposledy vystupoval jako Lenský v Evženu Oněginovi.

26.03.2024

Česká pantomima opět v zahraničí: Radim Vizváry na prestižním Belgrade Dance Festival

Přední český mim Radim Vizváry vystoupil na 21. ročníku Belgrade Dance Festival, jednoho z nejvýznamnějších evropských tanečních festivalů. Ve dnech 19. a 20. března zde odehrál svou slavnou inscenaci Sólo, stal se tak prvním umělcem, který zde publiku představil umění pantomimy a teprve čtvrtým českým autorem, jehož dílo bylo na festivalu uvedeno.

25.03.2024

V nové inscenaci z NT Live Hamletův motiv představí oscarový režisér Sam Mendes střet dvou hereckých legend

Přijďte se podívat na novinku Hamletův motiv od dramatika Jacka Thornea, čerstvě nominovanou na tři ceny Olivier za nejlepší novou hru, režii a herce v hlavní roli. Gielguda a Burtona na jevišti britského Národního divadla oživili Mark Gatiss a Johnny Flynn. Tuzemští fanoušci divadla se díky distribuční společnosti Aerofilms mohou na přenos s českými titulky těšit 2. dubna v kině Aero v Praze a 12. května v pražském kině Světozor.