V předním pražském nahrávacím studiu Rooftop, kde nahrává současná špička hudební scény, natočila zpěvačka Marta Kubišová píseň, kterou pro ni složila Olga Lounová (38). Z interpretky slavné Modlitby pro Martu se tak stala první „vlaštovkou“ mezi ostatními umělci, kteří píseň věnovanou týraným psům ztvární.

Kubišová ostatně pomáhá psům již mnoho let a společně se spisovatelem a scenáristou Jiřím Šebánkem (†77) je autorkou televizního pořadu Chcete mě?. Notně přispěla také ke schválení zákonu na ochranu zvířat.

„Od roku 1992 pomáhám zvířatům, jak to jen jde, a tentokrát je mi ctí, že mám možnost zpívat jenom pro týrané pejsky,“ vysvětluje oblíbená zpěvačka, jejíž „erotický alt“, jak její hlas popisuje zlatý slavík Karel Gott (80), se rozezněl například v hitech Nechte zvony znít nebo Depeše. „V životě jsem pro pejsky udělala spoustu věcí, ale když se nad tím zamyslím, teď je to poprvé, co pro ně zpívám,“ smála se Kubišová.

Autorka písně, zpěvačka Olga Lounová, při výběrů interpretů se zapojením právě Marty Kubišové neváhala ani na vteřinu. „Byla první volbou, koho jsme s organizací Se psem mě baví svět oslovili. Ona je symbolem ochrany týraných a opuštěných pejsků a jsem moc šťastná, že na to kývla,“ uvedla Lounová. Celý projekt se nazývá „Gump – Protože to nevzdám“ a je spoluorganizován společností Se psem mě baví svět. Jde o charitativní záležitost, jejíž výtěžek se použije na záchranu opuštěných psů v útulcích.

VIDEO: Marta Kubišová – Modlitba pro Martu

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová – Modlitba pro Martu Youtube.com

Fotogalerie
54 fotografií