Film Pravidla lži: Lhali, kradli, podváděli a jeden z nich i zabíjel. Drama z prostředí české terapeutické komunity

Každý z nich je tady dobrovolně a může kdykoli odejít. Z vlastní vůle zde stráví rok života.
Zdroj: Čsfd
Psychologické drama z prostředí terapeutické komunity, kde se jedenáct lidí pokouší odpoutat od své minulosti.Motto jejich snažení by se dalo shrnout do asi nesplnitelného přání - ať najdu sílu změnit, co změnit můžu, a vyrovnat se s tím, co měnit nemůžu; a ať dokážu tyhle dvě věci od sebe rozeznat. Většina lidí tady by na svou minulost ráda zapomněla.Je jim okolo třiceti a v jejich životopisech najdete všechny hříchy světa.+ 6 fotek+ 7 fotek

Dnes můžete na televizních obrazovkách vidět psychologické drama z prostředí terapeutické komunity, kde se jedenáct lidí pokouší odpoutat od své minulosti. Film je plný skvělých dialogů, hereckých výkonů i zajímavostí, o kterých jste nejspíš ani neměli tušení.

Petra Járková
Petra Járková 18. 07. 2019 16:00

Ve filmu Pravidla lži se hlavní hrdinové snaží najít sílu změnit vše, co změnit můžou, a vyrovnat se s tím, co změnit nemůžou. Většina lidí z terapeutické skupiny by na svou minulost ráda zapomněla. Je jim okolo třiceti a v jejich životopisech najdete všechny hříchy světa. Lhali, kradli, podváděli, mysleli jen na sebe a jeden z nich i zabil. Zatím se neví kdo, ale pravda vyjde najevo.

Každý z nich je tady dobrovolně a může kdykoli odejít. Z vlastní vůle zde stráví rok života. Odkázáni jeden na druhého hledají své lepší já. Východiskem pro lepší budoucnost je pravdivě pojmenovat vlastní minulost.

Aby byl film reálný, nechal se režisér Robert Sedláček zařadit na celý týden do terapeutické komunity v Němčicích. Řadu příběhů, které tam vyslechl, použil právě ve filmu Pravidla lži.

Režisér si také přál pořídit co nejvíce autentických záběrů, a tak například během scén, ve kterých probíhají sezení, herci nevěděli, kdo je právě filmován, a hráli naplno celou dobu.

O velké oblibě tohoto psychologického dramatu svědčí i celá řada ocenění, které získal. Na plzeňském festivalu českých filmů Finále získal roku 2007 ocenění za mimořádný filmový počin, dále získal Cenu asociace českých filmových klubů a také Cenu diváků. Za zmínku stojí i Český lev z roku 2006 za nejlepší scénář.

NA FOTOGRAFIE Z FILMU PRAVIDLA LŽI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články