Hlavní obsah

Plzeňské mladíky čeká prestižní Memoriál Stanislava Štrunce

Plzeň

Fotbalisté Viktorie by se neměli o nástupce bát. O víkendu, tedy 19.-21. července, je na programu tradiční Memoriál Stanislava Štrunce, v pořadí již šestnáctý ročník mládežnického turnaje. Ve skupině A se po boku domácí Plzně představí Rangers a MTK Budapešť, skupinu B obsadí FC Minsk, West Bromwich Albion a MŠK Žilina.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzně Aleš Čermák a Jan Kovařík oslavují gól na 3:1 proti Olomouci.

Článek

Zápasy se odehrají na třech hřištích - v tréninkovém areálu Viktorie v Luční ulici, v Černicích a také na trávníku plzeňského Slovanu. Červenomodří vstoupí do nového ročníku Memoriálu v pátek odpoledne, když od 17:00 vyzvou v Luční obhájce loňského prvenství, skotské Rangers.

V sobotu čeká na Západočechy ve skupině A ještě maďarská Budapešť. „Rangers jsem viděl hrát párkrát v mládežnických kategoriích, jsou organizovaní, takticky dobře připravení, i technicky. Hrají špičku skotské ligy. O MTK toho moc nevím, co očekávat, ale patří k nejlepším týmům v Maďarsku a bude to kvalitní soupeř," avizuje na klubovém webu Ondřej Šiml, nový trenér plzeňského týmu U19.

Tradiční turnaj vidí jako skvělou možnost srovnat se s týmy z jiných zemí. „Určitě je to velká zkušenost, zahraniční konfrontace je výborná. Těmito zápasy roste klukům sebevědomí, více si věří. Povzbudí je, když mají možnost hrát vyrovnaně s evropskými celky," říká Šiml.

Záštitu letošnímu ročníku dodal Martin Baxa, primátor města Plzně.

Program turnaje
Pátek 19. července
Viktoria Plzeň - Rangers (17:00, Luční)
West Bromwich Albion - FC Minsk (17:00, TJ Slovan)
Sobota 20. července
Rangers - MTK Budapešť (10:00, Černice)
FC Minsk - MŠK Žilina (10:00, TJ Slovan)
MTK Budapešť - Viktoria Plzeň (17:00, Černice)
MŠK Žilina - West Bromwich Albion (17:00, TJ Slovan)
Neděle 21. července
Zápas o 5. místo (11:00, Černice)
Zápas o 3. místo (13:00, Luční)
Finále (15:00, Luční)

Reklama

Související témata: