Letní filmová škola zahájí už 45. ročník! Na co se můžete těšit?

Letní filmová škola v Uherském hradišti zahájí 26. července již 45. ročník. Pro fanoušky filmu je opět připravený bohatý program, díky kterému si každý návštěvník zaručeně přijde na své. Festival letos ocení dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana Lasicu.

Kromě toho, že Bočan a Lasica převezmou Výroční cenu Asociace českých filmových klubů a představí svá nejzásadnější díla, budou mít návštěvníci festivalu možnost seznámit i s tvorbou rakouského filmaře Michaela Hanekeho.

Snímky držitele dvou Zlatých glóbů, jenž byl i dvakrát nominovaný na Oscara, mohou diváci najít v nově uvedené sekci Ikona, která se věnuje kultovním režisérům. Návštěvníci se mohou těšit i na tzv. Zapomenuté klenoty 90. let. Produkce festivalu do této sekce zařadila například snímek Jízda, Návrat idiota nebo Jídlo.

V letošním roce se navíc bude konat druhý ročník Industry programu filmové a audiovizuální výchovy, který prostřednictvím diskuzních panelů se speciálními hosty nabízí zájemcům možnost zjistit, jak se dělají ruchy a zvukové efekty ve filmu.

V sekci HOT TV se bude opět pátrat po způsobech vyprávění v televizních seriálech. Jako příklad poslouží Odpočívej v pokoji, Osmý smysl nebo Panenka Jane.

Již 45. ročník Letní filmové školy v Uherském hradišti skončí 4. srpna. Více informací je k nalezení na webu LFŠ.