Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Grygarek Libor

Aktualizováno 13.8.2019: Odpověď NSZ na trestní oznámení ze dne 7.8.2019

Aktualizováno 2.8.2019: Podáno trestní oznámení na bývalého náměstka pro trestní řízení VSZ v Praze JUDr. Libora Grygárka

Aktualizováno 29.7.2019: Švýcaři už vědí, proč vychladla stopa k Janouškovi. Popsal to nově pražský soud - Švýcaři jasně řekli, že se jim případ nepodařilo dotáhnout kvůli tomu, že jim čeští vyšetřovatelé nepomohli. Uvedli totiž, že kvůli zmíněným kontům žádali o pomoc Vrchní státní zastupitelství v Praze, ale překvapilo je, že několik měsíců nedostali žádnou odpověď. Podle Lamona dokonce jeho kolegyně, státní zástupkyně Anne Rochatová, odletěla kvůli vyšetřování kont v březnu 2009 do Prahy, aby zdůraznila, jaký význam tento případ má. Zúčastnila se schůzky s Liborem Grygárkem, kde byl například i tehdejší šéf protikorupční policie Tomáš Martinec. „Byla jsem překvapena, že česká policie nezahájila trestní řízení,“ prohlásila švýcarská žalobkyně Anne Rochatová. Z dokumentů plyne, že se opakovaně českého žalobce Grygárka ptala, zda skutečně žádné trestní řízení proti Janouškovi neprobíhá. Odpověď byla záporná a Libor Grygárek pak podle zápisu ze schůzky ještě uvedl, že Roman Janoušek je jen jedním z deseti milionů Čechů. Podle Rochatové také čeští vyšetřovatelé přislíbili, že udělají finanční analýzu, která se bude týkat právě Romana Janouška, avšak švýcarské úřady podle ní nikdy nic takového nedostaly. Žalobkyně Rochatová vyslechla i Romana Janouška, avšak jeho odpovědi ji neuspokojily. „Nedokázal vysvětlit původ peněz, nedokázal předložit žádné dokumenty nebo smlouvy s obchodními partnery, které by vysvětlovaly, odkud peníze pocházejí,“ řekla švýcarská státní zástupkyně. Na jednání do Prahy přiletěl ze Švýcarska i státní zástupce Luc Leimgruber. Mluvil o tom, že švýcarské úřady dostaly upozornění, že část prostředků uložených na prověřovaných účtech souvisí se společnostmi, které se objevily v případu Mostecká uhelná. I když Švýcaři odhalili nejasnosti, trestní řízení bylo v březnu 2011 zastaveno. „Vyšetřování ve Švýcarsku nepřineslo výsledky, které by dokladovaly zdrojový skutek. Jedinou možností byla spolupráce s českými úřady. Měli jsme silné podezření na praní špinavých peněz, ale chyběl nám zdrojový skutek a ten se musel uskutečnit a vyšetřit v Česku,“ vysvětlila Rochatová.

Aktualizováno 27.87.2019: Nový dokument: Proč spadl pod stůl velký případ žalobce Grygárka - „V tomto případě probíhaly zcela nevysvětlitelné finanční toky. Původ peněz však nikdy nebyl zjištěn, neboť české státní zastupitelství nepomohlo.“ Patrick Lamon, ředitel odboru terorismu a organizovaného zločinu spolkového státního zastupitelství Švýcarské konfederace. Státní zástupci mají odposlechy, na nichž Janoušek o Grygárkovi říká, že „Libora má rád a hodně toho prožili“. Ale ty jsou až z dubna roku 2013. Žalobci z VSZ v Olomouci s rozhodnutím soudu nesouhlasí. Podali proti němu stížnost. Zda bude stíhání Grygárka zastaveno bude řešit Vrchní soud v Praze.

* * *

Na můj článek ze dne 16.7.2019 reagoval stejného dne tímto čtyřminutovým telefonátem. V článku jsem použil dostupné informace z médií. Učebnicové vydírání a vyhrožování.

Monolog začínající dehonestací mé osoby, přitom by měl sám „chodit kanálama“. Názorně porušuje mlčenlivost st. zástupce, kdy určité informace nesmí sdělovat i když jím už není. Garantuje, že si mne „vychutná“, volá mi pro mé „dobro“ a nechce se se mnou „bavit“. Na rozdíl od něho jeho psychickou diagnózu si jako neodborník nedovolím vyslovit.

Pokud reaguje na větu: "Grygárek byl později odměněn luxusním bytem v Janouškově nemovitosti …", pak je nutno upozornit, že v mém textu není uvedeno, že by mu měl Janoušek dát byt, jak tvrdí. Pouze se konstatuje, že byl odměněn luxusním bytem. Neříkám jakou formou a kým. V tel. hovoru sám hovoří o bytu od Janouška (zřejmě pod vlivem euforie ze zastavení tr. stíhání?), dost možná podvědomě přiznává pravdu…

V článku ke dvěma miliardám pouze uvádím, že zmizely z účtu. Nikoliv, že by přišla žádost k jeho rukám o blokaci účtu. Pan Grygárek byl zjevně nejen pod vlivem euforie, ale i něčeho jiného. Stále je v něm zakořeněn st. zástupce, respektive jejich praktiky usvědčující kohokoliv na základě pouhých domněnek a deformovaných obsahů vyslovených či napsaných vět. Měl by si dát raději „studený obklad“ a znovu v klidu si přečíst článek, ke kterému se v tel. hovoru vyjadřuje. Zcela nedůvodně mne napadá. Takový projev je v rozporu s etikou st. zástupce či advokáta. Jednoznačně mi vyhrožuje. Žalobu na ochranu osobnosti může podat, uvítám ji. Mohl bych jí podat sám, ale nemám čas ani peníze na dlouholeté spory. Čas věnuji smysluplnější práci.

Bohužel u soudu jsem nebyl, ale řízení mělo být zastaveno po šesti letech kvůli promlčení? S rozsudkem se rád seznámím na základě žádosti o informace (pokud mi nebude odmítnut jako rozsudek ve věci žaloby na  JUDr. Hanu Marvanovou s odůvodněním, že se jedná o fyzickou osobu, která je mi známá?!).

Připomínám Reportéry ČT, kteří se kauze věnovali. Prý zaplatil mnohem méně za byt? Kde na to vzal ze svého platu? Investoval prý miliony a za co a z čeho potom žil? Údajně z příjmů z manželky? Škoda, že už se reportéři nezajímali o výdělečné možnosti jeho manželky? Žádný střet zájmů Grygárka jako státního úředníka?! Už má také jistě dost, ale zda pouze z příjmů od státu, kterému „sloužil“ uvěří málokdo soudný v této zemi. Jistě ne bezdůvodně Grygárka kdysi označila bývalá NSZ a současná ministryně spravedlnosti Marie Benešová, jako jednoho z členů tzv. justiční mafie...

Během roky trvající moci a nepostižitelnosti se z nemálo normálních lidí v politických a jiných funkcích stávají nenormální lidé. Ti co normálními zůstali, se v jejich světě potom nutně jeví nenormálními. Jsou nemocní,  ohrožující nejen sami sebe, ale i celou společnost. Dobře stav popsal MUDr. Jan Hnízdil už v roce 2012. Budeme nečinně jen přihlížet a čekat až se z naší země stanou jedny velké Bohnice - pokud dopustíme, aby odpovědná místa zastávali lidé, kteří ve slušné společnosti patří  jinam?  

Citace z dobového tisku a mých článků:

… Dodejme, že švýcarská prokuratura upozornila, že přes Janouškovy účty celkem protekla částka ve výši asi dvou miliard korun.

Zásadní zlom v příběhu přišel dle informací ČESKÉ POZICE 6. října 2008. V ten den se sešel tehdejší ředitel protikorupční policie Jiří Novák (ve funkci od roku 2008 do ledna 2009) a náměstek policejního prezidenta Houba. Důstojník Novák ubezpečoval nadřízeného Houbu, že je domluven se státním zástupcem Liborem Grygárkem, že na základě informací ze Švýcarska budou v nejbližší době zahájeny úkony trestního řízení. Na trestní řízení však nakonec nedošlo. Novák dostal nabídku stát se náměstkem policejního prezidenta pro ekonomiku, kterou v lednu 2009 přijal.

Houba dnes tvrdí, že o detailech vyšetřování nevěděl, kdyby však znal celou síť vztahů Romana Janouška, zřejmě by prý postupoval jinak. „O věc jsem se blíže nezajímal, protože – jak mne ujišťoval Novák – na věci pracovali společně s vrchním státním zastupitelstvím. Jmenoval Grygárka, což byl pro mne garant trestního řízení.

Postup Nováka v tomto případu jsem nehodnotil, měl jsem v té době k němu důvěru, Grygárek byl zřejmě také spokojený, když se mi neozval. Až s odstupem času v souvislosti se zveřejňovanými informacemi souvisejícími s uveřejněním odposlechů Bém-Janoušek si mohu domýšlet, že s těmito i jinými byli všichni spolčeni. Do této doby zapadá i nabídka Béma, aby Martinec dělal krajského ředitele Policie ČR v Praze, takže úzké vazby magistrátu na Martince lze mít za prokázané.

http://ceskapozice.lidovky.cz/kdo-zametl-janouskovy-miliardy-ve-svycarsku-fni-/tema.aspx?c=A120807_181510_pozice_74463

* * *

… Podle Vrchního státního zastupitelství v Olomouci ale obžalovaný nedal pokyn k řádnému objasnění případu a existuje důvodné podezření, že tak postupoval záměrně kvůli osobnímu vztahu. V roce 2010 Švýcaři případ odložili.

https://echo24.cz/a/SKLDw/byvaly-zalobce-grygarek-v-kauze-lobbisty-janouska-nebude-stihan-rozhodl-soud

* * *

Vrchní státní zástupce JUDr. Vlastimil Rampula je synem bývalého tajemníka OV KSČ z Břeclavi!

O zemi a o nás: Země, kde vládne už jen bezvládí, chaos a zločin!

Zničte dokument číslo 1439!

Zločinci se mohou spolčit, ne však spřátelit

Odpověď předsedy Senátu ČR Milana Štěcha ve věci výzvy k odvolání prezidenta a trestní oznámení na Václava Klause!

Výpověď „revizionisty a válečného štváče“ Jana Šinágla na policii

O politické patologii a válce žalobců

Večer pod slovenskou lampou za 2 hodiny sdělil více než česká média za celý týden!

Z Paragraphu Tomáše Peciny

Dějí se stále děsivější věci a veřejnoprávní média poslušně či zbaběle mlčí…?! – konta CH!

Nagygate a Moroz, Babiš premiérem, ticho před bouří…?!

Mafie jako paralelní stát

To jsou oni

… Švýcarská prokuratura odmítla ČR náhled do trestního spisu v kauze MUS bez zdůvodnění. Není třeba! Když byla ČR švýcarskou prokuraturou vyzvána k účasti na soudním řízení jako poškozený, neprojevila zájem. Když byla požádána o pomoc při vyšetřování (Janoušek a 2 miliardy), účelově zdržovala (SZ Grygárek) až Švýcaři ztratili zájem. Zájem o trestní spis, ale ČR najednou projevuje? Proč asi?!  

Milion chvilek za českou justici, aneb demonstrovat proti skandálnímu rozsudku v kauze DPP se nebude. Rittig není Babiš. 50 vrácených milionů je zločin - ukradených 500 milionů je podle české justice v ...

… Bývalí vrchní státní zástupci Grygárek a Rampula skončili před lety ve svých funkcích, druhý je obhájcem Rittiga! Připomínám, že první získal od lobysty Janouška byt v Praze. Švýcaři čekali přes půl roku na informace o Janouškovi. Grygárek omlouval zdržení kvůli překladu. Švýcaři ztratili zájem, konto s dvěma miliardami uvolnili a ty obratem „přistály“ na Janouškově kontě. V kauze MUS byl nedávno ve Švýcarsku zatčen pravomocně odsouzený Petr Kraus a obratem poslán do vězení a odsouzený se diví?! Tak má fungovat nezávislá justice a policie. K tomu máme ještě hodně daleko. Na odsuzování bohatých zlodějů si česká justice netroufne.

 

Jan Šinágl, 19.7.2019

* * *

***

Bývalý náměstek VSZ V Praze Libor Grygárek mi vyhrožuje a vydírá...

Podáno trestní oznámení na bývalého náměstka pro trestní řízení VSZ v Praze JUDr. Libora Grygárka

Mé trestní oznámení na Libora Grygárka se stává „horkým bramborem“

Mé trestní oznámení na bývalého vrchního státního zástupce Grygárka začalo kolovat po státních zastupitelstvích: NSZ Brno, MSZ Praha, MSZ Brno, SZ Beroun…

 VSZ v Praze mne mate? Kdo bude řešit mé trestní oznámení na Grygárka…?

Bývalý náměstek vrchního státního zástupce Libor Grygárek připravil stát svoji nečinností o dvě miliardy – soud zastavil jeho trestní stíhání!?

Dvoumiliardové stíhání Grygárka končí. Mé trestní oznámení na Grygárka „pokračuje“ - mlčením…

Dal bych si do zobáčku něco sladkého, psal exžalobce Grygárek lobbistovi Janouškovi. Proč trestu unikl?

Městský soud se nicméně i přes zastavení trestního stíhání za postup státních zástupců postavil, nemohli podle něj jednat jinak: „Pokud policejní orgán zachytí informace, o tom, že osoba v postavení státního zástupce si sjednává schůzky s kontroverzními osobami, kde se řeší i finanční záležitosti, pokud vyslechne rozhovory typu „mám člověka, který je na pozici, kde byl Libor Grygárek. Není to Libor Grygárek, není těhle kvalit, ale je dobrej…“, pokud z úst Ivo R. zazní slova „Grygoš to zařídí“ nebo „dostal bůra“ pak je jeho povinností zahájit trestní řízení. Rozhodnutí o zahájení trestního stíhání obviněného tak bylo vydáno zcela správně, důvodně a zákonně.“

* * *

Lucerna 23.11.2012: MUDr. Jan Hnízdil: „Není na co čekat. Nepotřebujeme novou formu, ale nový obsah, nové hodnoty.“

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.14 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)