Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bude mít soukromý tým i BMW?

Bude mít soukromý tým i BMW?

Bavoráci jednají s Motoparkem

Ve startovním poli mají v letošní sezoně DTM zastoupení rovněž soukromé týmy a to díky stáji WRT, která nasazuje dvojici vozů Audi. Kromě ingolstadtské značky by ale mohlo v budoucnu mít svůj privátní tým rovněž BMW. S bavorskou automobilkou totiž jedná o vstupu do šampionátu Motopark.

Uvažovali jsme o tom již loni. Nyní vedeme dobré rozhovory s BMW. Jsou velmi dychtiví po tom, aby dostali na startovní rošt zákaznické vozy s privátním týmem. Hledáme cestu, jak tento záměr realizovat. Skutečnost je ale taková, že to někdo musí zafinancovat. Proto se snažíme najít nějakou podporu. Samozřejmě, že nás takové projekty zajímají, ale uvidíme, jak se to vyvine,“ uvedl šéf stáje, známé zejména svým účinkováním v juniorských formulových šampionátech, Timo Rumpfkeil.

Zároveň ale dodal, že případný program v DTM by neměl žádný vliv na aktuální působení stáje v Euroformuli Open, japonské F3 a Super Formuli. 

S Motoparkem byl v minulosti spjat dnešní jezdec BMW v DTM Joel Eriksson

V posledním uvedeném šampionátu je navíc jedním z jejích pilotů bývalý jezdec DTM Lucas Auer. Rumpfkeil ovšem popírá, že by měl s Rakušanem pro DTM nějaké plány: „Ještě jsme to neřešili. Nejdříve ze všeho se musíme posunout dále v jednáních se sponzory. Jezdci se začneme zabývat až ve chvíli, kdy se nám podaří zajistit finance.“

Stáj z Oscherslebenu ovšem nemá vazby pouze na bývalé závodníky DTM, ale také na současné startovní pole série. V minulosti totiž její barvy hájil Joel Eriksson, jemuž se spolu s Motoparkem podařilo dosáhnout například na titul vicemistra evropské F3 (2017), na vítězství v F3 Masters (2016) nebo na celkové 2. místo v ADAC Formuli 4 (2015).