InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na rošádu s návrhy v píseckých kasárnách si posvítí právníci, vzkazuje městu neúspěšná projekční kancelář. Podle radnice nemají nárok

Plocha po bývalých kasárnách je vyčištěná a připravená. Teď se projektuje, co by na ní mohlo být... , Autor: Petr Eliáš

Plocha po bývalých kasárnách je vyčištěná a připravená. Teď se projektuje, co by na ní mohlo být...     Autor: Petr Eliáš

PÍSEK – Neúspěšný uchazeč o projektování plochy po bývalých Žižkových kasárnách v Písku se bouří. Projekční firmě 4DS se nelíbí, že město změnilo své rozhodnutí a úplně překopalo výsledky původního rozhodování o návrzích na budoucí využití lokality. Zmíněná firma byla napoprvé radou města vybrána do jakéhosi finále ještě se developerskou společností RG Investment, po volbách to ale přestalo platit. V kasárnách chce město stavět například sportovní halu, bazén, byty a prostory pro podnikání.

 

První předvýběr dvou firem, který provedla ještě před podzimními komunálními volbami rada města, mělo posvětit zastupitelstvo a zvolit definitivního vítěze. Jenže do rozhodování přišly komunální volby, táhlá povolební vyjednávání a změna preferencí v novém zastupitelstvu. Po volbách se totiž najednou konalo poněkud překvapivé veřejné projednání všech pěti zaslaných návrhů, i když stále platilo rozhodnutí rady o dvou finalistech, začalo se proslýchat, že by mohli mít šanci i někdo z původně neúspěšných uchazečů, zejména firma Vladimíra Krajíce, profesně blízká místostarostce Trambové. 

To se také stalo – rada města záhy své usnesení oficiálně změnila a pustila do hry znovu všechny zájemce. Mezi nimi pak zastupitelé potvrdili jako vítěze Ateliér Fact architekta Vladimíra Krajíce, který už aktuálně připravuje podklady pro územní studii. A to se právě nelíbí společnosti 4DS. Architekt Luboš Zemen, který návrh kanceláře v Písku na veřejné besedě také představoval, potvrzuje, že projekční firma s postupem města nesouhlasí. „Řeší to právní kancelář, takže zatím více komentovat nemůžu," dodal architekt.

Místostarostka za uskupení Pro Písek Petra Trambová potvrzuje, že městu přišla od projektantů ze 4DS stížnost. Tvrdí však, že v tomto případě nemá firma šanci na úspěch. „Oni to zkouší, mají pocit, že postup města nebyl regulérní. Vše šlo legální cestou přes usnesení rady města a zastupitelstva. Navíc nešlo o architektonickou soutěž, ale jen o poptávkové řízení," říká místostarostka. Firmě prý už v tomto duchu město odpovědělo. Petra Trambová si myslí, že pokus kanceláře 4DS vyjde naprázdno.

Místostarosta Ondřej Veselý z ČSSD civilním povoláním advokát. Ze svého pohledu má stejný názor, jako jeho kolegyně z vedení města. „Napadat může pochopitelně kdokoliv cokoliv. Nicméně velkou šanci na úspěch nevidím, čemuž ostatně odpovídala i doručená výzva, která byla formulována, pokud jde o právní hodnocení, pouze velmi obecně," dodává Veselý.

 

Diskuse k článku - 12 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Štěrkopísek 

    Reagovat

     

    ...4DS Zemen a solventní podnikatel?
    a ohání se právníky? .. hahahahaha

    Vloženo 11.9.2019 13:10:03

  • Šěrkopísek 

    Reagovat

     

    cenzurováním SKUTEČNOSTI pravdu nezastavíte.

    Vloženo 11.9.2019 13:07:26

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    … smutné, ale logické.., že už to dorazilo i k nám na venkov. Celé to obrovské ,,divadlo" kolem vypisování, zadávání, soutěžení a hlavně korektnosti v zadávání zakázek, u našich vrcholných a vlivných politiků tak masivně oblíbené, bylo už u zrodu (jak je u nás typické) vybaveno kličkami a způsoby, jak soutěže obejít, jak zlikvidovati konkurenci, jak prostě nekorektně zvítězit a neporušit při tom zákon ... a od doby, kdy u nás zevšedněla ,,lež", stala se dokonce samozřejmostí a prioritou, kdy za vším jsou a vítězí ,,pouze" peníze, není se čemu divit. My se s tím ale nesmíme smířit, nesmíme je nechat i u nás vítězit a nevolit do čela našeho města lidi, kteří si jsou schopni zaplatit největší reklamu, kteří si jsou schopni zajistit a koupit nejvíce našich hlasů, ale ty, kteří jsou s naším městem spjati, kteří ho milují a jsou ochotni pro něj udělati kus poctivé práce bez odpustků a vedlejších pobídek solventních podnikatelů .., a to zmiňovaná dáma rozhodně není !!

    Vloženo 20.7.2019 09:52:38

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Taky doufám, že právníci 4DS s naší vypečenou radnicí zatočí.

    Vloženo 19.7.2019 17:42:28

  • Mirka 

    Reagovat

     

    Taky držím právníkům 4DS palce. Všechny. Protože město má držet slovo a ne hopsat, jak si zrovna nová místostarostka vzpomene.

    Vloženo 19.7.2019 14:30:10

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace