Velká Malá Paříž rozpohybuje v neděli celou Zámeckou zahradu
Foto: archiv A. Moravce
Co se chystá

Teplice – Jednou do roka se pravidelná nedělní akce s názvem Malá Paříž transformuje do podoby velkého kulturního festivalu s názvem Velká Malá Paříž. Podle hlavního organizátora Tepličany oblíbených festiválků, Antonína Moravce, se tak děje vždy kolem data výročí památného setkání Beethovena, Goetheho a císařské rodiny v Zámeckém parku. Došlo k němu 19. července 1812.

„Zkoušíme dát lidem důvod udělat si procházku kolem Velkého rybníka tak, jak bývalo zvykem v době, kdy se Teplicím říkalo Malá Paříž,“ uvádí Antonín Moravec. Letos ožije celá Zámecká zahrada Velkou Malou Paříží v neděli 21. července. Program je bohatý a sestavený tak, aby návštěvníky rozpohyboval a nabídl programové taháky pro dospěláky i jejich děti.

V části U opiček bude vytvořená Dětská scéna, kde je připravený program od 15 do 18 hodin. Divadlo Studna tu bude pro děti pořádat divadelní dílnu, zapojí je do různých her a chybět nebude ani divadelní představení. V Apollonově altánu u velkého rybníka zažijete úžasný rytmický workshop jednoho z našich nejlepších percussistů u nás – Tokhiho. Rozdovádět se tady mohou malí i velcí v době od 15 do 18 hodin. V Labutím altánu si ve stejném čase dali sraz výtvarníci a literáti. V rámci autorského čtení se můžete zaposlouchat do tvorby básníků a prozaiků, a přitom sledovat výtvarníky při jejich tvorbě.



Hlavní základnou nedělní kulturní nálože pak bude jako na každé Malé Paříži Altán u Zahradního domu. Na programu, který začne v 15 hodin, je brněnská kapela Funky Chicken. V 16 hodin jí vystřídá módní přehlídka Evy Stolařové a o půl hodiny později dostane prostor ústecká kapela Idio&Idio. V 18 hodin naběhne na plac skupina Aidontker z Karviné se svojí blonďatou baskytaristkou, vystřídá je pražský Šoulet a od 20. hodiny bude Altán patřit skupině Echonaut z Vysokého Mýta.

V pauzách na obstarání občerstvení a popovídání s přáteli je připravený doprovodný program. Vystoupí na něm například orientální tanečnice, na různých místech v Zámecké zahradě se budou prezentovat sportovní oddíly, u bývalé obřadní síně proběhne veřejný výtvarný workshop pod vedením Radky Müllerové a do tajů jógy vás zasvětí certifikovaná lektorka. A jak slibuje Tonda Moravec, možná se dosypou i další zajímavosti. Přijďte si užít skvělou neděli, kde bez vstupného získáte parádní kulturní nářez.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru