Beyoncé oslavuje premiéru filmu Lví král tématickou deskou

Beyoncé | Zdroj: facebook.com

Celý svět čeká na disneyovský kinohit Lví král, který přepracovává  stejnojmenný nezapomenutelný animovaný trhák z roku 1994. Beyoncé Carter ve snímku figuruje jako lvice Nala a rozhodla se film doplnit o kompilaci skladeb, kterou vytvořila společně s mnoha talentovanými umělci.

Královna hudebního průmyslu Beyoncé dnes, 19. července, odhalila projekt doprovázející remake animovaného muzikálu Lví král. Deska, jejíž celý vznik americká ikona zaštítila, nese jméno The Lion King: The Gift a obsahuje stopy inspirované filmem i skladbu Spirit ze samotného soundtracku. Beyoncé označila desku za akustickou kinematografii ovlivňovanou všemi vlivy od R&B, popu, hip hopu až po afrobeat. 

Čtěte také: Hvězda z Avengers vydává singl. Jeremy Renner se vrhl na hudební dráhu

O prudukci beats a instrumentálů se postarali afričtí hudební producenti, protože pro umělkyni bylo při vzniku alba nejdůležitější zachovat autenticitu a srdce kontinentu, na kterém se příběh odehrává. Stejně tak se na projektu objevuje spousta afrických umělců z Nigérie, Ghany a Kamerunu jako Tekno, Mr Eazi, Burna Boy, Salatiel a další. Beyoncé přizvala i několik známých jmen ze své domácí půdy – Kendricka Lamara, Donalda Glovera, který ve filmu propůjčuje hlas hlavní postavě Simby, Pharrella Williamse, skupinu Major Lazer, Tierru Whack, 070 Shake a Jessie Reyez. Neopomněla ani členy své rodiny – manžela Jay-Zho a na malou část i svou nejstarší dceru Blue Ivy Carter.


Napište komentář

Kateřina Fuková
O Kateřina Fuková 351 Článků
Mám spoustu kamarádů, co sní o životě na pódiu, ať už chtějí hrát svoje písničky, nebo číst svou poezii. Já bych však nic nevyměnila za to být na té druhé straně, pod pódiem, nebo se sluchátky v uších, všemi smysly nasávajíc tu božskou atmosféru a to, že se o ty pocity pak mohu i s někým podělit, je tou nejsladší třešničkou na dortu.