Ve Vizovicích se představí Velikáni klavíru

VIZOVICE - Vycházející hvězda mezi českými klavíristy – sedmadvacetiletý Pavel Zemen je dalším uznávaným umělcem, který se letos představí v rámci programu Vizovického zámeckého kulturního léta Aloise Háby v reprezentačním sále místního zámku. Posluchači se mohou těšit na skladby od Johanna Sebastiana Bacha, Fryderyka Chopina či Leoše Janáčka, server Zlin.cz o tom informovala za vizovickou radnici Iva Kopečná.

Koncert s názvem Velikáni klavíru se uskuteční už tento pátek 19. července od 19.30 hodin.

„Není bez zajímavosti, že Pavel Zemen koncertoval i na letošním ročníku mezinárodního festivalu klasické hudby Pražské jaro a jeho koncert v rámci této přehlídky patřil k prvním vyprodaným. Program, který do Vizovic přiveze, se částečně shoduje s tím na Pražském jaře,“ upozornil organizátor Vizovického zámeckého kulturního léta Aloise Háby Vít Sušila.

Pavel Zemen se v roce 1992 narodil do hudební rodiny a na klavír začal hrát už v pěti letech. V roce 2007 úspěšně složil talentovou zkoušku na Konzervatoř České Budějovice, kterou nakonec ukončil absolutoriem ve dvou oborech – klavír a klarinet. Během svého studia se zúčastnil několika mistrovských kurzů a sbíral úspěchy i na interpretačních soutěžích, kde se umístil vždy na předních místech. V roce 2014 byl přijat na JAMU v Brně, kde pokračoval v oborech klavír a klarinet. A dál pokračoval ve sběru prestižních cen v mezinárodních soutěžích.

Od roku 2016 je jeho jméno na Listině mladých umělců Nadace Český hudební fond. Mladé umělce, většinou studenty nebo čerstvé absolventy vysokých hudebních škol, vybírá odborná rada především na základě výsledků v prestižních mezinárodních interpretačních soutěžích a na doporučení významných vysokoškolských pedagogů jednotlivých oborů. Umělci jsou na listině uváděni po tři koncertní sezony, pokud během této doby nepřekročí věkovou hranici 30 let u sólového hráče nebo pěvce a do 30 let průměrného věku členů komorního souboru.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x