O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Čínské ministerstvo zahraničí: Spojené státy by měly přestat používat náboženské otázky k zasahování do vnitřních záležitostí jiných zemí
2019-07-19 16:27:05 cri

Americký prezident Donald Trump se nedávno v Bílém domě setkal s některými Číňany, kteří takzvaně trpí náboženským pronásledováním. K tomu mluvčí čínského ministerstva zahraničí Lu Kang (Lu Kchang) na pravidelné tiskové konferenci zdůraznil, že v Číně neexistuje nic takového jako náboženské pronásledování a Spojené státy musí přestat používat náboženské otázky k zasahování do vnitřních záležitostí jiných zemí.

Lu Kang dodal, že některá tvrzení těchto lidí jsou závažně nesprávná. Zdůraznil, že v Číně neexistuje nic takového jako náboženské pronásledování. Čínští občané požívají svobody náboženského vyznání v souladu se zákonem. Spojené státy vyzvaly osoby, které pomlouvají čínskou náboženskou politiku, k účasti na tzv. náboženské konferenci a uspořádaly pro ně setkání s americkými vůdci, což je naprostý zásah do vnitřních záležitostí Číny, čínská strana vyjadřuje silnou nespokojenost a rozhodnou opozici. Požadujeme, aby USA správně chápaly čínskou náboženskou politiku a svobodu náboženského vyznání a přestaly používat náboženské otázky k zasahování do vnitřních záležitostí jiných zemí.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China