LIVE: Hvězdou druhého dne Colours of Ostrava byl Rag'N'Bone Man, potěšili i David Stypka a Ben Cristovao

Vydáno 19.07.2019 | autor: Dominik Pavliš

Druhý festivalový den byl opět ve znamení slunce a vysokých letních teplot. Oproti prvnímu dni areál zaplnilo více lidí. Pomyslný titul za nejlepší čtvrteční koncert si vysloužil Rag'N'Bone Man

LIVE: Hvězdou druhého dne Colours of Ostrava byl Rag'N'Bone Man, potěšili i David Stypka a Ben Cristovao LIVE: Hvězdou druhého dne Colours of Ostrava byl Rag'N'Bone Man, potěšili i David Stypka a Ben Cristovao


COLOURS OF OSTRAVA
DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE
18. 7. 2019


O první koncert dne se postarali výborní Opal Ocean - duo do černa oděných kytaristů, kteří neúnavně odehráli hodinu dlouhý set akustického flamenca s přesahem do mnoha dalších žánrů. To vše bylo obaleno do moderního hávu s pódiovou show. Na hlavní scéně následoval David Stypka se svou kapelou Bandjeez. Skvělé aranže, ikonický zpěv Stypky a Terezie Kovalová na cello. Pastva pro uši. Je jen dobře, že i interpreti klubového formátu dostávají prostor na hlavních scénách.

FOTOREPORT: Čtvrteční Colours Of Ostrava: Na hlavním pódiu zářili Kryštof nebo Rag'N'Bone Man, na malé scéně bavili The Atavists

Na komornější Fresh stage si střihla jeden z nejlepších koncertů dne femme fatale Lola Marsh. Izraelská zpěvačka s obrovským charismatem a výborným, lehce rozpoznatelným hlasem. Energie z celé show jen hýřila. Během setu střídala kytaru, ukulele nebo tamburínu. Koncert měl skvělou dynamiku a pro mnoho návštěvníků se jistě Lola stala jedním z největších objevů letošního ročníku.

Idol nejen dnešních teenagerů Ben Cristovao má svou show vypilovanou. Nebojí se věci uvádět na pravou míru, mluví na rovinu a jeho texty se netýkají pouze vztahů či motivačních sloganů, ale například také rasismu. Cristovao je uvěřitelný a kolegové by se od něj mohli učit, jak pracovat s publikem.

FOTOREPORT: Druhý den Colours Of Ostrava: Dominantní Rag'N'Bone Man, Tom Walker, Mariza i Kryštof

Vrcholem večera byl bezpochyby trojnásobný držitel Brit Awards Rory Graham aka Rag'N'Bone Man. Mohutný zpěvák se zlatým zubem, potetovaným obličejem a zlatým řetězem s přívěskem Mercedesu na krku. Za vizáží novodobého rappera se však skrývá skromná a citlivá duše. Tento pán má jednoduše řečeno zlato v hrdle. Žádné zbytečné řeči kolem nebo dlouhé proslovy. Pouze skvělá hudba. Z koncertu byla cítit upřímnost, která až dojímala k slzám.

Klid do duše přivezl z Islandu multiinstrumentalista Ólafur Arnalds se svým výborným ambientem. Fanoušky elektroniky potěšil také svým přes hodinu dlouhým setem německý producent David August, který zaplnil YouTube Music stage. Program na hlavním pódiu uzavřela domácí skupina Kryštof se svou barevnou show.

Headlinerem pátečního dne bude taneční elektropopové trio Years And Years, dále se představí John Butler Trio, skotský písničkář Lewis Capaldi nebo post-rockoví Mogwai z Velké Británie.

text: Dominik Pavliš, foto: Jiří Staněk, Radim Hromádko

Témata: Colours Of Ostrava, Rag'N'Bone Man, Kryštof, David Stypka, Ben Cristovao

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít