Jeho temné esence: HBO představilo opulentně vyhlížející fantasy sérii v novém traileru

Jeho temné esence: HBO představilo opulentně vyhlížející fantasy sérii v novém traileru | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Comic-Con seznámil diváky s epickou fantasy sérií His Dark Materials, s Jamesem McAvoyem v jedné z hlavních rolí.

HBO se na letošním Comic-Conu rozhodně nedrží zkrátka. Game of Thrones nebo Westworld jsou už stálice, letos však televizní stanice přinesla i panel o svém připravovaném epickém fantasy His Dark Materials (Jeho temné esence), které vzniká v koprodukci s BBC. A rozhodně nešetřilo novinkami. Panel toho ukázal řadu nového, hlavně ale zbrusu nový trailer.

K seriálu už vyšel před dvěma měsíci teaser, ten měl ale jen něco přes minutu a moc toho neukázal. Trailer, který vyšel dnes má ale už necelé tři minuty a rozhodně se o něm nedá říct, že je bez náplně. Je skvěle atmosférický, nechybí mu ani akce a dokáže jasně nastínit základní příběh i role jednotlivých postav. Rozhodně stojí za zhlédnutí. Navíc byla také ukázána várka předtím neviděných fotek.

Prezentace se zúčastnily také hvězdy seriálu James McAvoy (nové X-Men filmy), Dafne Keen (Logan), Ruth Wilson (Luther) a Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins se vrací), kteří se rozpovídali hlavně o tom, co je k projektu přilákalo. Například Miranda zmínil svou lásku ke knižní trilogii, ze které seriál vychází, nebo také nalákal na scénu, kdy v seriálu dokonce zazpívá. Ruth Wilson se zase zalíbila možnost zahrát si pořádnou záporačku.

Minimálně po tomto panelu vypadají His Dark Materials jako neskutečně zajímavý projekt. Teď už nezbývá nic jiného než čekat na premiéru, která by měla proběhnout ke konci letošního roku. Pod článkem naleznete odkaz na trailer, v galerii pak všechny nové fotky.

His Dark Materials vycházejí z knižní trilogie Philipa Pullmana. Její první díl byl zpracován ve filmu Zlatý kompas, který se však nedočkal dobrého přijetí a podle mnohých nedokázal kvůli své krátké délce zachytit esenci knih. Od seriálu se čeká, že by mohl tuto chybu napravit.Knižní trilogie ve svém úvodu představuje sirotu Lyru ve světě, který se v mnohém podobá a v mnohém se liší od toho našeho.

Lyra pátrá po uneseném kamarádovi, odhaluje hrozivé plány únosů dětí a postupně se snaží porozumět zvláštního fenoménu zvaného Prach. Na nebezpečné pouti se k ní připájí kluk Will, vlastník speciálního nože, který umožňuje prořezat si průchody mezi různými světy. Lyra se postupně dovídá pravdu o svých rodičích, o svém osudu a se svým souputníkem se dostává do válečné vřavy proti nebeským sílám, která vede až k samému vyvrcholení epického fantaskního putování plného magie, zvláštních artefaktů, démonů a paralelních světů.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

Misha | 22.07.2019 08:26
Aneb jak udělat zase politicky korektní verzi něčeho na co zase nebude pokračování :D protože hlavní hrdinka nemůže být slečna co je bílá s zlatými vlasy, alabastrovou pletí a modrýma kukadlama. :D bože to bude zase hightech kravovina.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu