19. července 2019 • 13:49

Koho čeká v NHL průlom? V zámoří věří i dvěma českým Filipům

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Filip Hronek a Filip Chytil by měli naplno prorazitFilip Hronek a Filip Chytil by měli naplno prorazitFOTO: Koláž: iSport.cz

    O druhé a třetí sezoně v NHL se říká, že pro hráče mnohdy bývá těžší než ta nováčkovská. Hlavně pro ty, od kterých se například díky jejich vysokým draftovým pozicím něco očekává. Vkládané naděje je třeba potvrdit tak, že hokejista přesvědčí, že mezi nejlepší hráče světa patří. Že se vyvíjí a může být oporou mužstva. Jako například v sezoně 2018/19 Brayden Point, Alex DeBrincat či Timo Meier. Jaké kandidáty vybral prestižní magazín The Hockey News pro příští ročník?

  • Ryan Donato, útočník, 23 let

    Ryan DonatoFoto Profimedia

    Klub: Minnesota Wild
    Sezona 2017/18: 12 zápasů, 5+4
    Sezona 2018/19: 56 zápasů, 10+15

    Syn majitele téměř tisíce startů v lize Teda Donata vstoupil do NHL v březnu 2018 v dresu Bostonu tříbodovým zápasem proti Columbusu a i ve zbytku základní části byl skvělý. Bruins si od Američana hodně slibovali, ale od začátku října 2018 do začátku prosince dal jediný gól, a když přišla možnost posílit tým před play off o zkušeného Charlieho Coylea, přišel trejd do Minnesoty.

    Tam se šestapadesátka draftu 2014 hned rozjela a výsledkem bylo 16 bodů ve 22 zápasech a před pád dny také dvouletá smlouva na 3,8 milionu dolarů. Bývalá hvězda univerzitní ligy NCAA teď bude muset dokázat, že bodová exploze v dresu Wild z konce základní části nebyla náhoda.

  • Filip Hronek, obránce, 21 let

    Filip HronekFoto Profimedia.cz

    Klub: Detroit Red Wings
    Sezona 2018/19: 46 zápasů, 5+18

    Pokud to takhle půjde dál, Česku vyroste parádní ofenzivní bek. Konečně! Díky několika zraněním dostal hradecký odchovanec ve velkém týmu pořádnou šanci a ročník zakončil s bilancí 0,5 bodu na zápas. Více měl mezi beky/zelenáči jen Rasmus Dahlin. S průměrným časem na ledě 19:57 byl mezi všemi nováčky třetí. Třešničkou na dortu pak bylo to, že se stal nejlepším obráncem mistrovství světa.

  • Filip Chytil, útočník, 19 let

    Filip ChytilFoto Profimedia.cz

    Klub: New York Rangers
    Sezona 2017/18: 9 zápasů, 1+2
    Sezona 2018/19: 75 zápasů, 11+12

    Přestavba? Kdepak. Rangers podpisem Artěmiho Panarina, draftováním Kaapa Kakka a získáním obránce Jacoba Trouby (který je po trejdu z Winnipegu ještě chráněným volným hráčem a čeká na kontrakt) ukázali, že jsou stále ambiciózní. V jejich plánech figuruje i bývalý útočník Zlína, který je jedním z nejnadanějších centrů, jež tým v posledních letech ve svém systému měl.

    Jistě, s bilancí minus 22 byl nejhorším hráčem klubu, ale nezapomeňte, že mu je teprve 19 let. A vzpomeňte na listopad, kdy skóroval v pěti zápasech v řadě. Chytil má obrovský talent a pořádnou porci sebevědomí. Rangers staví silný tým a on může být jeho velkou součástí!

  • Casey Mittelstadt, útočník, 20 let

    Casey MittelstadtFoto Profimedia

    Klub: Buffalo Sabres
    Sezona 2017/18: 6 zápasů, 1+4
    Sezona 2018/19: 77 zápasů, 12+13

    Od tohoto amerického talentu s dětskou tváří se hodně čekalo už v právě skončeném ročníku, ale ještě to neklaplo. S bilancí minus 19 byl čtvrtým nejhorším mužem na soupisce Sabres, ale to všechno se odvíjelo také od toho, jak mizernou sezonu měl klub.

    Jenže počítejte s tím, že Sabres půjdou nahoru. Jack Eichel bude superhvězdou, zabral konečně také Sam Reinhart, zářit bude i Rasmus Dahlin a klub posílili například Marcus Johansson, Colin Miller a Jimmy Vesey. To pomůže i Mittelstadtovi.

  • Robert Thomas, útočník, 20 let

    Robert ThomasFoto Reuters / Billy Hurst-USA TODAY Sports

    Klub: St. Louis Blues
    Sezona 2018/19: 70 zápasů, 9+24

    Hned v první sezoně se mu povedla věc, kterou dokáže málokdo. Vyhrál Stanley Cup. Celou kariéru má ale dvacátý hráč draftu 2017 ještě před sebou, a jak dobrá bude může ukázat příští ročník. Blues si od něj slibují hodně, a to hlavně díky jeho všestrannosti. Ve vyřazovací části dal sice jediný gól ve 21 zápasech, ale otrkal se a získal zkušenosti, které jsou k nezaplacení...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud